Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Bij dit werkje heb ik Romeinen 11:36 in gedachten gehouden; Alles is uit Hem ontstaan, alles is door Hem geschapen, alles heeft in Hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. We mogen God in alles danken, want alles wat wij ontvangen is door Hem gemaakt. Het lijkt vaak zo eenvoudig, je zaait en het komt op, maar zonder water groeit er niets, zonder zon heeft het ook weinig mogelijkheden, met een overvloed aan regen vergaat het gewas, er komt zoveel bij kijken om tot een goede oogst te komen en het blijft een feit dat je bij alles wat je krijgt, wat je doet, wat je ziet en wat er groeit en bloeit toch weer afhankelijk bent van die ene God, de God van hemel en aarde die alles geschapen heeft en alles in Zijn hand houdt. Het zit niet altijd mee, dat is in het leven zo, maar ook bij de werken die we doen, ook bij het zaaien van het zaad, ook bij het werken op het land, het zit ook wel eens tegen, we hebben te maken met tegenslagen en toch mogen we danken voor dat wat we krijgen, toch mogen we ook op blijven kijken naar God en dankbaar zijn met de dingen die we wel hebben en alles wat we ontvangen. 

J

Diverse kerken vieren de dankdag, ze danken voor de oogst, ze danken voor het fruit, de groente en de zaden, voor de opbrengst van het land, voor de oogst die ze gehad hebben en van daaruit kom je al snel op het dankbaar zijn voor wat je krijgt en delen wat je hebt met hen die het minder hebben. Dit is een mooi iets dat je dankbaar bent en erover nadenkt waarvoor kan ik eigenlijk dankbaar zijn, misschien heb je geen stukje grond om op te zaaien en vervolgens te oogsten, misschien heb je niet veel ontvangen voor je eigen gevoel, of te weinig gedaan en niet hard genoeg gewerkt, maar bedenk eens waar je dankbaar voor bent, wat wel goed ging, waar je door gegroeid bent, wat heeft het jaar je opgeleverd, wat zijn je zegeningen en kun je God daar je dankbaarheid voor tonen? Of denk je dat je alles uit jezelf kreeg? Was Hij niet de Bron van levend water die jou vulde en was Hij niet degene die jou voedde met Zijn woord en jou de rust gaf toen je die nodig had? Er is veel om voor te danken en dat mag gevierd worden.....

Kinderen moeten zelf materiaal verzamelen of de leiding neemt het mee, ik heb in het kartonnen kistje zaden en rozenbottels en bessen enz verzameld.

Werkbeschrijving dankdag:
Materiaal kan met 80  grams papier, maar ik heb 120 grams gekleurd papier gedaan dit scheelt inkleuren m.b.t. de handen en het gaf wat stevigheid aan het kistje, test met 80 grams papier eerst zelf even voor de zekerheid.

Het bestand bevat 2 werkbladen.
Blad 1 Het groente- fruit, zaden- en noten kistje (voor 2 kinderen)
Blad 2 de handen

Het kistje heeft knip en vouwlijnen. De lijnen om in te knippen zijn iets grover, iets duidelijker deze lijnen bevinden zich links en rechts van het vlak met daarop de tekst groente- en fruit.
- Kleur de onderdelen in en knip ze uit
- Knip links en rechts van het vlak met de tekst groente- en fruit de kniplijnen in tot het middenvlak. (niet te ver knippen)
- Vouw alle vouwlijnen om 
- Doe nu lijm op de lijmvlakken en lijm deze achter de vlakken met daarop de tekst Noten en zaden. (het kistje is nu klaar)
- Leg de hand met daarop de nagels met de nagels naar boven op tafel
- Doe lijm op de kleine lijmvlakjes aan de vingers
- Til de hand op en schuif één voor één een plakstrookje achter de naastliggende vinger en zorg dat ze rond komen te staan en de vingers tegen elkaar aan komen
- Doe lijm op de binnenkant van de hand die al in vorm staat en lijm nu de handpalm erop en schuif de vingers goed over de andere vingers heen.
- Lijm het kistje in de handpalm en vul het met materiaal.

Ik hoop dat het bruikbaar is.

DOWNLOAD WERKBLAD dank U voor alles