Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Het schrift op de muur op Youtube:
https://youtu.be/VyGW07DJunA

Ik heb geprobeerd om een knutsel te maken bij het verhaal over Koning Belsassar, het verhaal staat in Daniël 5, ik heb geprobeerd om het verhaal uit te schrijven.  Klik hier voor mijn versie van het verhaal van het handschrift op de muur.

Het verhaal gaat dus over de koning die eigenlijk God niet de eer gaf die Hem toekwam. Eigenlijk wist Belsassar heel goed dat zijn eigen vader, Nebukadnessar, dezelfde fouten had gemaakt en toch deed hij het zelf ook fout en pas toen de hand verscheen en er woorden op het kalk van de muur werden geschreven begon Belsassar door te krijgen dat het mis was en wilde hij erg graag weten wat de betekenis was van die vreemde woorden, Mene mene tekel ufarsin. Om te weten wat er stond had hij Daniël nodig, een man van God, een man die God de hoogste eer gaf en zo kwam hij erachter dat zijn koningschap voorbij was, want God kiest de koning en voor Belsassar was het voorbij. Lees het verhaal maar, ook in kinderbijbels staat het verhaal beschreven op een duidelijke manier.

Het is een vrij eenvoudige knutsel. Op blad twee heb ik de muur getekend en de Koning met een andere feestganger, zij kijken naar de muur waar ook de hand op verschijnt en op blad één van de pdf heb ik twee schuifstroken met daarop de tekst en voor beide kinderen een hand. Dit is voor twee kinderen om papier te besparen.


Werkbeschrijving:

Deze knutsel is vrij eenvoudig.
Kleur zowel de onderdelen op blad 1 als ook de basisplaat op blad 2 in. 
-Knip de schuifstrook van blad 1 uit
-Knip de hand van blad 1 uit
-Knip de lijnen op blad 2 open (dus inknippen zodat hier de schuifstrook ingeschoven kan worden)
-Ik heb op de schuifstrook, bovenaan, een strook gemaakt die dubbelgevouwen en op elkaar gelijmd moet worden, deze strook zorgt ervoor dat het geheel niet uit de basisplaat valt. Vouw de strook op de stippellijn dubbel en lijm het aan de achterkant even op elkaar.
-Schuif - vanaf de achterkant - de schuifstrook door de bovenste lijn in de basisplaat zodat die aan de voorkant te zien is en schuif vervolgens de strook vanaf de voorkant nu door de onderste lijn weer naar achteren. 
-Lijm de hand met een stukje dubbele plak, of met lijm op de aangegeven plek op de basisplaat.
-Laat nu de tekst achter de muur geschoven blijven en schuif vervolgens het stuk muur naar beneden waardoor je ineens de tekst op de muur ziet verschijnen.

DOWNLOAD WERKBLAD