Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik zag een leuke raamhanger voorbij komen op internet en dacht hé dat ga ik ook proberen te maken, maar achteraf bezien valt het me wat tegen om dat te knippen en op foto te krijgen. Het model is een stalletje met daarin Jozef en Maria en de kribbe. Het moet eigenlijk op zwart karton maar dat kan ik niet printen en moet ik dan handmatig overtrekken en ik dat is me dan weer teveel werk dus heb ik het op rood stevig papier geprint en vervolgens de tussenliggende stukken uitgeknipt, je kunt natuurlijk ook uitprikken met prikpennen. Ik heb van dit ontwerp kleurplaten en knutsels, maar dit moet dus een silhouet voorstellen, gewoon een raamhanger met erachter vliegerpapier wat doorschijnend is. Ik vond het knippen nog wel een gedoe, het wil wel, ik lever op blad 2 en 3 de onderdelen los mee zodat mensen kunnen kiezen om het deel met Jozef, Maria en kribbe los uit te knippen en vervolgens achter de passepartout te kunnen plakken, dat is gemakkelijker om te knippen. Ik hoop dat er toch mensen zijn die er iets mee kunnen.

Werkbeschrijving:

Print het geheel op een donkere kleur stevig papier, ik heb 160 grams donkerrood printerkarton gebruikt. 
Kies voor blad 1 (dit is iets lastiger knippen)
of
print blad 2 en 3 en knip het binnenwerk van de stal uit en plak Jozef en Maria van blad 2 als strook erachter
Plak nu doorzichtig papier achter het geheel langs. Met diverse kleurtjes kan het nog mooier worden, maar voor mij te lastig om zoveel kleuren aan te schaffen, ik heb het even gehouden bij geel. Maar dit kan ook met meerdere kleurtjes.
DOWNLOAD WERKBLAD