Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Het nadeel is bij de Pinksterknutsels dat ik al veel dingen heb gemaakt en eigenlijk is het steeds vuur/vlammen en duiven, maar toch heb ik weer een paar nieuwe dingen erbij gemaakt. Het is soms wat lastiger om een goede foto te krijgen en de oranje kleur komt op de foto wat donker over, maar ik denk altijd maar zo... we moeten het er maar mee doen, mooier kan ik het helaas niet voor elkaar krijgen op de foto. Ik hoop dat er toch iemand is die het leuk vindt om te maken en dat het bruikbaar is.

 

De duif komt in dit geval aangevlogen en heeft vlammen tussen de pootjes om het vuur in ons te ontsteken. Ik heb een eenvoudig geheel gemaakt met passepartout. Bij de ene heb ik nog een ring om de vlammende buitenzijde gemaakt zodat het gemakkelijker uit te knippen is en bij de andere heb ik dat weggelaten en kunnen jullie zelf kijken hoe je het in wilt vullen. Helemaal om de vlammen uitknippen is veel werk, ik heb dat zelf daarom niet gedaan. Ik heb één versie op gewoon oranje printerpapier gedaan 80 grams (de linker foto) en de andere op oranje 160 grams papier, beide opties willen, maar het 160 grams papier geeft iets meer stevigheid.

Werkbeschrijving :

-Print blad 1 en 2 of blad 3 en 4 uit
-kleur de poortjes en vlammen en snavel van de duif in
-Kleur de achtergrond rond de duif in of laat het wit
-De duif van blad 2 plak je gewoon in het midden van blad 1
-Je kunt nu kiezen of je de vlammen extra kleur geeft met verf of glitters bijvoorbeeld.
------------------------------
-Wanneer je blad 3 en 4 gebruikt knip je de ovaal van blad 3 eruit 
-Knip nu ook de ovaal met duif uit van blad 4
-Doe lijm op de buitenrand rond de duif
-Plak het geheel achter de passepartout

DOWNLOAD WERKBLAD Duif met passepartout