Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>


Ik was voor Pasen bezig met een paar dingen en omdat ik daar diverse platen voor gemaakt had heb ik besloten om een paar ervan ook om te zetten tot knutsel, dit is er één van. Het doel is dat we hoop voor de toekomst hebben, dat door het offer aan het kruis, Jezus dood voor ons, er een weg over de kloof is ontstaan en wij bij God mogen komen, er wacht ons een kroon aan het einde van onze reis. Dit is natuurlijk heel zwaar om zo even te brengen, maar het is wel mooi om te laten zien dat het kruis tot een weg is geworden over een afgrond en dat wij over die weg richting God mogen gaan en dat wij op worden gewacht met een kroon.

Wat ikzelf erg leuk vind is toch weer om het rugzakje aan het kruis te hangen boven die afgrond. Ook de musjes op de voorgrond die weer symbool staan voor God die voor ons zorgt en dan het hartvormige poppetje die lopend richting de regenboog gaat. Ik zag met inkleuren zelf wat te rommelen, ik begon bovenaan met de kleuren van de regenboog en kwam juist daardoor fout uit, maar mijn tip is dus begin bij de onderste boog. Dit is ook weer een vrij eenvoudige knutsel.
Het bestand bevat een basisblad met de achtergrond, de kruisweg en regenboog enz en een extra blad met daarop het poppetje met rugzak. Ook is er een derde blad daarop staat ook de hartvormige pop met rugzak alleen dit keer gewoon echt en hart zonder duidelijke kleding behalve mouwen en broekspijpen. Ik dacht ik lever beide opties aan en dan kan iedereen kiezen wat men passend vindt. De rugzak had natuurlijk nog op de rug kunnen hangen, maar ik vond het toch leuker om alles af te leggen, dus alle zorgen, alle bepakking, alles wat nog drukt of moeilijk gaat bij het kruis achterlaten en de wedloop lopen naar de kroon.

Deze knutsel is van gewoon 80 grams papier gemaakt.

DOWNLOAD WERKBLAD

Werkbeschrijving:

-Kleur de basisplaat in op blad 1
-Kleur de hartvorm met rugzak in op blad 2 of blad 3
-Knip onderdelen op blad 2 of 3 uit
-Plak het poppetje (hartvorm) met dubbele plak op de gewenste plek van de basisplaat.
-Plak de rugzak aan de spijker aan het kruis.