Deze knutsel hoort ook bij het verhaal van de onrechtvaardige pachters. Dit keer maar even de wijnpersbak in beeld gebracht. Ik vond het wel grappig om die mannen achter de heg te zetten om daar even leuk te stampen in de druivenbak. En anders werd het steeds hetzelfde met een toren en een heg. Ik hoop dat dit een leuke afwisseling is.
In Mattheüs 21 vanaf vers 33 is de gelijkenis van de onrechtvaardige pachters te vinden. Ook in Marcus 12 vanaf vers 1 en Lucas 20 vanaf vers 9.
Ik heb deze knutsels gemaakt vanwege een verzoek van Liesbeth Bos zoals ik bij de andere versies al aangeef. Het was wel even een uitdaging, maar ik hoop dat het wat is en bruikbaar zal zijn in de toekomst.
Klik hier voor het bijbelverhaal van de onrechtvaardige pachters

Klik hier voor de uitleg over de onrechtvaardige pachters
D
it is gemaakt bij het verhaal van de onrechtvaardige pachters. Deze knutsel heeft als deuren de heg, ik heb de muur niet meegeleverd, mochten mensen dit toch liever willen dan kan dit gevraagd worden via de mail, maar ik houd het even bij Mattheus 21 vanaf vers 33 waar in de NBG vertaling heg was aangegeven. 
De uitleg bij dit verhaal van Liesbeth was het volgende: het gaat vooral om het stuk dat de heer land in bruikleen heeft gegeven, knechten stuurt om zijn pacht op te halen, Deze worden geslagen en weggestuurd, zelfs vermoord. Tenslotte stuurt hij zijn zoon. Deze wordt vermoord met het idee, dan kunnen wij baas blijven over het land. Dit is het evangelie in een notendop. God stuurt zijn zoon na al die profeten. En zelfs zijn zoon hebben wij niet gespaard. Wij gebruiken dit verhaal regelmatig rond Pasen, omdat het zo' duidelijke vergelijking is met het lijdensverhaal. Ik vond deze beschrijving zelf zo aanspreken dat ik daarom toch de knutsels ging bedenken. Oh nog wel grappig om even aan te geven, mijn deuren waren te klein, dus heb ik tussen beide deuren een opening. Als het goed is is het in het werkblad aangepast. Jaja ook ik maak fouten. Knippen wordt ook al minder, ik knip er zelfs wel eens naast. Maar we gaan gewoon door.

Dit is een vrij eenvoudige versie. 

In het werkbestand staan 2 pagina's.
Op blad 1 staat deachtergrond, ik heb die geprint op gekleurd stevig papier in dit geval 160 grams. Ik vermoed dat het met 80 grams ook kan, desnoods even testen.
Op blad 2 zie je de deuren (de doornenheg) en de mannen in de wijnpersbak. De ene man kijkt verlekkerd naar de heerlijke druiven.

Werkbeschrijving:

Blad 2 80 grams papier, blad 1 gekleurd papier (ik koos voor 160 grams)

-Print de gewenste werkbladen uit
-Kleur de basisplaat en de onderdelen in
-Knip de gewenste onderdelen uit
-Plak de deuren (de heg) op de gekleurde basis van blad 1
-Plak het ingekleurde plaatje met de mannen tussen de deuren

DOWNLOAD