In Mattheüs 21 vanaf vers 33 is de gelijkenis van de onrechtvaardige pachters te vinden. Ook in Marcus 12 vanaf vers 1 en Lucas 20 vanaf vers 9.
Ik heb deze knutsels gemaakt vanwege een verzoek van Liesbeth Bos. Het was wel even een uitdaging, er was weinig over te vinden online en het verhaal is best heftig en ik vroeg me af of ik er wel iets mee moest gaan doen, maar uiteindelijk bleef het kriebelen en heb ik het erop gewaagd. Hopelijk is het bruikbaar.
Klik hier voor het bijbelverhaal van de onrechtvaardige pachters

Klik hier voor de uitleg over de onrechtvaardige pachters


D
it is gemaakt bij het verhaal van de onrechtvaardige pachters. Ze waren echt oneerlijk, ze huurden de wijngaard van de landheer en terwijl hij weg was genoten zij van de opbrengst en wilden alles voor zichzelf houden. Maar de landheer had toch echt recht op een deel en ze moesten toch iets afdragen, maar het maakte niet uit wie hij stuurde ze maakten korte metten met hen. Zelfs voor de zoon van de landheer hadden ze geen respect en ontzag, die hebben ze ook doodgemaakt. Maar dat kan niet de bedoeling zijn, daar krijgen ze vast spijt van. Dit verhaal is een gelijkenis en het wordt door de Here Jezus verteld aan de overpriesters en de oudsten van het volk en heeft een betekenis en is bestemd om ze te laten nadenken en iets duidelijk te maken. Het gaat ook over de overpriesters en de oudsten die niet wilden luisteren naar de Here God en die zelfs de zoon van God dood hebben gemaakt. Het gaat ook over ons, wij die zoveel hebben gekregen maar vaak zoveel ook voor onszelf willen houden. De Here God vraagt ons ook om de vruchten.... Ik werk het verhaal nog uit.

Dit is een eenvoudige versie. Gewoon de kleurplaat met een passepartout. Soms is er niet veel tijd voor een knutsel en met een kleurplaat en passepartout kan het ook.

In het werkbestand staan 2 pagina's.
Op blad 1 de kleurplaat
Op blad 2 de passepartout

Werkbeschrijving:

Ik heb de kleurplaat op 80 grams papier geprint en de passepartout van 160 grams printerpapier gedaan,. 80 grams werkt vast ook, desnoods even testen.

-Print de gewenste werkbladen uit
-Kleur de kleurplaat in
-Knip het middelste deel uit blad 2
-Doe lijm op de achterkant van je passepartout 
-Lijm de passepartout over de kleurplaat heen, zo heb je een plaat met lijst

DOWNLOAD