Dit werkje heb ik gemaakt voor de vaders en ik heb me erop gericht dat de vaders wakker moeten blijven, waakzaam vooral ook want voor je het weet is het tijd. En met die tijd kun je natuurlijk veel kanten op, maar ik heb me ook een beetje gericht op Jezus waar ze op mogen bouwen en dat ze dichtbij Hem moeten blijven leven, geënt op de wijnstok. Het gedicht achterop de koekoek is daar volledig op gebaseerd en tegelijkertijd heb ik er wat humor in verwerkt want uiteindelijk bevat de klok aan de achterzijde een bakje waarin ik twee koeken heb gedaan. Koek koek. Dat kregen de vaders als beloning voor hun vader zijn.Ik heb van de koekoek een inkleurversie en een versie welke ik in grijstinten heb gemaakt, die kan dan gewoon op gekleurd printer papier van ongeveer 120 grams worden geprint. 

Werkbeschrijving:

Op blad één staat de voorzijde van de klok, en het strookje welke onder de klok komt te hangen als een soort klepel. Knip alle onderdelen uit en mochten jullie toch de inkleurversie gebruiken kleur dan wel eerst in.
Alle onderdelen uitknippen.
De wijzerplaat en het vogeltje met de deurtjes kunnen gelijk op de juiste plaats worden gelijmd van de voorkant.
De deurtjes kun je naar je toe vouwen.
Er is een extra vogeltje meegeleverd die er eventueel nog bij opgeplakt kan worden met dubbele plak zodat het wat meer lijkt of het vogeltje uit het hokje komt.
De achterkant van de klok staat op blad twee. Het gedicht blijft dus zichtbaar aan de achterkant.
Vouw de lijmstroken naar achteren op de vouwlijnen.
Leg de achterkant nu met het gedicht naar beneden op tafel en lijm de voorkant van de klok erop. (zorg dat de achterkant goed in het midden komt en wel even goed kijken of het goed komt te zitten want de plakstroken willen nog wel eens verschuiven)
Nu nog de cirkel met de woorden koek koek op de strook voor de klepel lijmen en de klepel door de opening aan de onderkant van de klok schuiven en daar vastlijmen, of eventueel met een splitpen vastmaken aan de klok. Maar als er koeken in zitten kun je de klepel niet goed heen en weer bewegen.
Zie voorbeeld.

DOWNLOAD WERKBLAD KOEKOEK GRIJSWAARDE

 

DOWNLOAD WERKBLAD KOEKOEK INKLEURVERSIE