advertentie google


Samen in de kring op Youtube:

https://youtu.be/0Pl9njQ7DWI

Dit werkje heb ik eigenlijk gemaakt met in mijn achterhoofd een liedje: Kom in de kring van Gods gezin. En ook een beetje bij het onderwerp erbij horen, ik heb hier een vrij verhaal bij geschreven in de hoop dat dit voor anderen bruikbaar is en ook om duidelijk te maken wat ik ermee bedoel. Klik hier voor het verhaal Kom sluit maar aan

Eigenlijk is dit werkje erg eenvoudig, ik heb verschillende kinderen getekend die als het ware elkaar vasthouden, ze vormen een kring, maar als je de beentjes ziet dan zie je misschien dat het lijkt alsof ze uit een vliegtuig sprongen en zweven en hoog boven de wolken als het ware elkaar vasthouden, ze houden de kring rond en elkaar goed vast. Maar dat is meer zoals ik het dan zie nadat ik het getekend heb, maar eigenlijk gaat het erom dat wij niet kiezen wie er bij de Here God mag horen, iedereen die het wil is welkom. Dat kan een Chineesje zijn of misschien een Indiaantje, het maakt niet, een jongen, een meisje, mooi of lelijk. Iedereen mag komen en bij de Here God horen en Hij verwacht van ons dat wij samen als kinderen van Hem een gezin vormen, dat we elkaar een hand geven, elkaar hoog houden, elkaar steunen en helpen. En het gekke is dat wij als kinderen van de Here God vaak alles willen kiezen en zelf kijken naar kinderen of mensen met hele andere ogen, we zien allemaal dingen die niet goed zijn, of die wij niet goed vinden en de één wil niet met het ene kind aan tafel en de andere niet met het andere kind. Het is heel moeilijk om vrede te houden, heel lastig om te zorgen dat alles goed verloopt en dat iedereen elkaar in zijn waarde laat. Maar een gezin vorm je vaak met vader en moeder en kinderen en dat gezin zit eigenlijk gewoon met elkaar opgescheept, dat klinkt misschien een beetje gek, maar zo bedoel ik het niet, het is niet erg, je houdt immers van elkaar, maar dat betekent niet dat vader of moeder, perfect is, of dat de kinderen alles goed, nee iedereen heeft zijn eigen foutjes en toch horen we bij elkaar. Dat zou ook zo moeten zijn met het gezin van God, we horen bij elkaar omdat Hij onze vader is en het zou niet belangrijk mogen zijn hoe de ander eruit ziet, of uit welk land hij of zij komt, of dat hij of zij misschien wat vreemd doet, laat al die dingen maar aan de Here God over en zorg gewoon voor elkaar zoals God graag zou willen en leef in vrede met elkaar. Ik heb in het kinderverhaal meerdere dingen naar voren laten komen en hoop dat dit bruikbaar is. Ik kan er heel veel over zeggen, maar het belangrijkste om mee te geven is, je hoort erbij, we zijn samen broers en zussen, kinderen van de Here God en Hij is onze vader en houdt van ons en wij van elkaar, ja toch?

Kijk eens goed naar de knutsel, er is één kind die ingevuld moest worden, ik dacht laat ik mezelf even proberen te maken, een vriendin van mij noemt mij soms duifje. Duifje vliegt mee in de kring van Gods gezin, mooi grijs is niet lelijk haha. Ik heb dus wat katoen gebruikt voor het haar.

Werkbeschrijving:

Ik heb dit werkje gemaakt van 80 grams papier.

Er is een basisblad met daarop de kinderen en een kind met blanco hoofd, dit hoofd gaat het kind zelf invullen, ik heb mezelf gemaakt.
Op blad twee staan allemaal blanco hoofdjes die over de kinderen verdeeld kunnen worden. Op zich kan het hoofd gewoon ingetekend worden op het basisblad maar omdat ik draad wilde gebruiken voor het haar heb ik voor de zekerheid het hoofd ingetekend en beplakt op het tweede blad zodat ik die daarna uit kon knippen en op het basisblad kon plakken.
-Kleur het basisblad in
-Teken een hoofdje in op blad twee en maak jezelf, of bedenk iemand waarvan jij vindt dat die echt mee moet in de kring van Gods gezin
-Knip het hoofdje uit en plak het met dubbele plak of met lijm op het basisblad over het blanco hoofdje heen.

DOWNLOAD WERKBLAD