advertentie google

Ook deze knutsel gaat over de haren op je hoofd, hoe God voor ons zorgt, hoe wij op Hem mogen vertrouwen, want Hij heeft zelfs onze haren geteld. Ik moest dus iets zoeken bij een onderwerp God kent mij, of God kent jou, God kent ons en kwam al denkende over hoe ik eens iets anders kon doen, iets wat ik nog niet gemaakt had op dit onderwerp. En je kunt hier meerdere kanten mee op, ja God kent je, Hij weet alles, Hij telt zelfs jouw haren, maar ook de kant van vertrouwen, als Hij al weet hoeveel haren jij op je hoofd hebt, zal Hij dan niet alles weten, alles in handen nemen, voor je zorgen, Hij kijkt naar jou, Hij roept je, Hij waakt over je. Ik kan er verder op ingaan, dieper ook, maar ik denk dat bij deze knutsel dat niet eens hoeft, het is ook gewoon leuk om met die dit poppetje bezig te zijn en met die haren te frutselen.
Klik hier voor het verhaal voor wat kleinere kinderen: Beschuit met muisjes

Klik hier voor het verhaal: God kent jou, je bent waardevol!

Klik hier voor het verhaal: Haren tellen

 

Deze knutsel is de eenvoudige versie, gewoon een closetrolletje binnenin voor de stevigheid en gewoon printerpapier er omheen, natuurlijk heb ik een werkblad gemaakt waardoor het ook moet passen.
Het poppetje zit als het ware op een rond vlak, het zit misschien qua beenhouding niet heel ontspannen haha, maar ja dit was voor mij het meest eenvoudig om uit te werken, anders moet je ook weer een deel van de korte broek of een deel van de rok mee laten vouwen, dat leek me onnodig.
Het is dus de bedoeling om aan te geven dat God je kent, dat Hij weet wat er in je omgaat, dat als je je zorgen maakt dat je toch mag weten dat dit eigenlijk niet nodig is, want wat er ook gebeurt Hij is bij je, Hij ziet je, Hij kende jou al nog voor je geboren was, Hij houdt van je, Hij telt de haren op je hoofd, Hij heeft ze zelfs al geteld, ja God kent jou vanaf het begin en door en door en door. Ik heb dit dus in de verhalen geprobeerd te verwerken en ik heb in de andere knutsel iets uitgebreider ingehaakt ook op de naam die in de handpalm van God gegrift staat en hoe Hij onze fouten vergeven heeft. Ik hoop dat ook dit bruikbaar is.

Werkbeschrijving:

Deze knutsel kan gemaakt worden met gewoon printerpapier 80 grams, als er geen closetrolletjes beschikbaar zijn dan is er een optie om even te testen om de knutsels te printen op 160 grams papier, dan moet het namelijk gewoon aan elkaar geplakt kunnen worden en rond komen te staan, volgens mij moet het ook dan gewoon de goede vorm hebben en gebruikt kunnen worden. Even testen dus, ikzelf heb een closetrol gebruikt.

Deze knutsel bestaat uit een blad met daarop het lijfje voor een mannetje of vrouwtje en de cirkel om op te zitten en een bordje om vast te houden
-Print de gewenste bladen uit.
-kleur alles in, ook de achterkant van het poppetje anders lijkt het ineens zo wit
-knip alles uit
-doe wat lijm op het closetrolletje en doe lijm op de lijmstrook van het mannetje of vrouwtje en lijm het om het rolletje heen. (De lijmstrook heb ik dus voor de zekerheid toegevoegd, dit maakt het steviger maar kan daardoor ook met stevig printerpapier 160 of 200 grams zonder closetrol gebruikt worden.)
-Vouw de benen naar voren zodat het poppetje kan zitten en de plakstroken juist naar de binnenkant, dus die komen onder de closetrol.
-Lijm het poppetje met de bovenkant van de benen en de lijmstrookjes op het onderplateautje. Dus over de ronde middencirkel welke te zien is op het bijgeleverde rondje met tekst (Zelfs de haren op mijn hoofd zijn geteld).
-Plak het bordje (indien gewenst het hoeft niet gebruikt te worden) op een prikstokje, prik met een prikpen o.i.d. een gaatje bij de hand van het poppetje en duw het stokje erin.
-Ik heb bij het vrouwtje een prop keukenpapier bovenin het rolletje gestopt en daar een bos haar opgelijmd, bij het mannetje heb ik het haar gewoon het rolletje ingestopt en het lang genoeg gelaten zodat het er overheen valt.
-Het haar maak je door wol om je hand te wikkelen en door te knippen, wel een leuk vol bos zodat het tellen moeilijk lijkt. Ik gebruikte voor het langere haar van het mannetje even een stevige beker om de wol omheen te wikkelen, vervolgens knipte ik het op één punt doormidden, liet het haar vervolgens dubbel en stopte het in het rolletje. Bij het vrouwtje heeft Eline in het midden van het haarbos een touwtje eromheen geknoopt en vervolgens zo twee bosjes haar op de prop keukenpapier gelijmd. Ik denk dat dit wel duidelijk is, voor vragen mag iedereen mij altijd mailen.

DOWNLOAD WERKBLAD