Bij het maken van de knutsels m.b.t. bidden dacht ik ja maar nu wil ik ook even iets heel anders, andere handen, iets waarbij bidden weer een andere zienswijze verwoord. En ik dacht bij bidden aan hoe God ons draagt. Hoe wij soms bidden en we voelen hoe de rust over ons komt, hoe God ons als het ware opneemt. Maar je kunt het ook bekijken in de zin van het gebed dat opstijgt naar de hemel, alsof het vleugels heeft gekregen. Je kunt ook denken aan vleugels van geloof. Het gelovige gebed. Maar ik weet wel, want ik ben zelf ook niet perfect, dat we soms het even niet meer weten, en zo kwetsbaar zijn en dan als we Gods aangezicht zoeken en we vertellen Hem alles dan is het toch alsof Hij het zo tot zich neemt en ons draagt en weer laat merken, het komt goed. Ik vond vooral het idee van een gebed dat opgedragen wordt, ons boven de zorgen tilt, dat ons meevoert naar boven, als op vleugels gedragen. Ik hoop dat ook deze weer tot jullie verbeelding spreekt en iets bij kan dragen aan het werk met kinderen, ik heb meerdere dingen in mijn hoofd m.b.t. bidden, het lukt mij niet om alles nu al uit te werken, maar ik heb nu weer een paar dingen kunnen doen.

J

Ook bij deze knutsel zijn meerdere verhalen mogelijk, zowel vrije verhalen als bijbelverhalen en ik hoop op bruikbaarheid.

De pdf bevat meerdere werkbladen omdat ik de keuze breed wilde houden.
Op de foto's zien jullie twee opties. De ene waarbij de handen voor het geheel worden gelijmd met dubbele plak of lijm en dan vervolgens ook de vingers er nog weer los voor en de andere versie waarbij het deel met de vleugels een passepartout is (een soort van omlijsting) Ik heb zelf de omlijsting niet ingekleurd, ik heb later als test nog even vleugels op gekleurd papier geprint en die er nog weer overheen gelijmd alleen lijm langs de binnenrand zodat het ietsjes omhoog kan staan, dit gaf ook een leuk effect, maar jullie kunnen zelf kiezen welke bladen je gebruikt. 

In de pdf
Op blad 1 - Een passepartour of basis voor de onderdelen.
Op blad 2 kleurplaat, of basis voor de onderdelen.
Op blad 3, passepartour maar dit keer met zwartere lijnen om knippen te vergemakkelijken (kost alleen meer zwarte inkt).
Op blad 4 - Onderdelen voor achter de passepartour en om diepte te maken. Dus de ovaal met handen erachter plakken en de andere onderdelen er weer met dubbele plak of lijm voorlangs.
Op blad 5 - Extra vleugels voor degene die wat meer wil doen ermee.
Op blad 6 - Los aangeleverd de onderdelen om over een basisplaat te plakken voor 2 kinderen.

Voor mijn bovenste knutsel op de foto in het blauw gebruikte ik blad 1 en blad 4
Voor mijn onderste knutsel op de foto in het geel gebruikte ik blad 1 en blad 6

Werkbeschrijving mandje met motief:
Let op of je een passepartout gebruikt dan moet de middencirkel eruit, bij de andere versie plak je de onderdelen over het geheel en knipt alleen de buitenkant er af.

-Print de gewenste bladen uit (kijk goed welke je wilt gebruiken)
-Kleur de onderdelen in en knip ze uit. 
-Lijm de onderdelen er met lijm en/of dubbele plak op

De hand heb ik met dubbele plak gelijmd en de vingers gewoon met lijm aan de bovenkant van de vingers, zodat de topjes nog iets omhoog blijven staan. 
Ik heb deze niet zo uitgebreid als werkbeschrijving gedaan omdat ik denk dat het zich wel wijst, en anders kunnen jullie altijd mailen, dat vind ik prima, ik help graag.

DOWNLOAD WERKBLAD