Bij het onderwerp bidden kunnen we veel bedenken, omdat ik een knutsel nodig had bij een verhaal over de herbouw van de muren van Jeruzalem en daar al iets mee had gedaan en toen besloot om maar iets te doen met het onderwerp bidden, heb ik gelijk 4 verschillende versies gemaakt. Ook bij dat bijbelverhaal waarbij mensen de muren wilden herbouwen en geen toestemming kregen was gebed een heel belangrijk onderdeel, zonder gebed kregen ze niet wat ze wilden, zonder het gebed waren ze nergens, ze hadden boven alles God nodig en dat zie je in veel bijbelverhalen terug. Dat het vertrouwen op God en het bidden tot God, Hem aanroepen, Hem grootmaken, Hem danken een belangrijke rol speelt, zonder gebed waren veel mannen Gods nergens. Daarom een paar knutsels m.b.t. gebed.

J

Ook bij deze knutsel zijn meerdere verhalen mogelijk, zowel vrije verhalen als bijbelverhalen en ik hoop dat het bruikbaar zal zijn.

Het werkblad bestaat uit twee bladen, op blad 1 een hand met een ovaal, op blad 2 de andere hand.

Werkbeschrijving mandje met motief:

-Print de bladen uit en kleur ze in en knip alle onderdelen uit. 
-Onder de linker en rechterhand zit een ovaal, vouw deze om zodat de hand er straks op kan staan. De ovaal moet naar de binnenkant gevouwen.
-Het meest eenvoudige is om nu eerst de lijmstrookjes (de kleine strookjes) om te vouwen naar de binnenkant van de hand en die onder de ovaal te lijmen. Het is de bedoeling dat de mouw mooi rond gaat lopen om de ovaal heen.
-Lijm nu de beide ovalen over elkaar heen, dus doe lijm op de onderkant van de ovaal waar ik het woord lijmvlak op heb gezet en schuif het nu op de ovaal van de andere hand.
-Doe wat lijm aan de binnenkant van de vingertop van de middenvinger en lijm nu de andere middenvinger er tegenaan.
-Nu kan het geheel gelijmd worden op het grotere los meegeleverde ovaal, doe daarom lijm op het middenvlak van het ovaal en lijm de handen erop.
-Met een plakbandje kun je nu de mouwen nog even naar elkaar toe plakken, dit hoeft niet, maar lijkt mooier.

DOWNLOAD WERKBLAD