Ik had een knutsel nodig bij het onderwerp bidden en omdat ik al vaker wat had gemaakt wat dan niet leuk is om met dezelfde kinderen her te gebruiken besloot ik om wat extra versies te maken. O.a. onderstaande versie. Wat ik wilde aangeven is dat we mogen weten dat God voor ons is, naast ons is, onder en boven ons is, Hij is rondom ons en Hij is er als wij Hem bidden. We mogen Hem danken voor dingen, we mogen Hem aanbidden, we mogen Hem prijzen, Hij is groot en Hij is dichtbij.
En ook ik weet dat het niet altijd zo eenvoudig is, dat er moeilijkheden kunnen zijn, dat we soms denken dat de hemel van koper is, maar God wil dat we op Hem vertrouwen en Hem de eer geven die Hem toekomt. Bid om Gods kracht staat er aan de ene kant van de handen, aan de andere kant staat, vertrouw en verwacht. Soms duurt het wachten lang, maar vergeet nooit dat God er is en alles zal gebeuren op Zijn tijd. Ook als het moeilijk blijft gaan, Hij is er wel, vertrouw daarop en geef de kinderen dat ook mee, tegenwoordig hoor je steeds vaker andere geluiden, mensen geven het op, kinderen krijgen te horen dat bidden niet helpt, maar ze moeten weten en leren dat geluld belangrijk is, dat aanhoudend bidden betekent dat je het niet opgeeft maar doorgaat. Hou vol.

J

J

Ik ga de tekst hierbij niet helemaal uitschrijven omdat ik denk dat alle knutsels m.b.t. bidden op meerdere vlakken, bij meerdere verhalen bruikbaar zijn, of dat nu bij vrije kinderverhalen is of bijbelverhalen, er zijn veel verhalen waarbij bidden een belangrijke rol heeft gespeeld of nog steeds speelt, de knutsels heb ik daarom gemaakt om zelf te bekijken waarbij het toepasbaar is en waarbij jullie ook zelf dingen kunnen zoeken of bedenken wat je erbij vindt passen, ik kan overal een verhaal bij bedenken, maar ook voor mij vliegt de tijd en daarom heb ik het bij thema even gehouden op het maken van een paar bruikbare knutsels bij het onderwerp bidden.

Het werkblad bestaat uit twee bladen, op blad 1 de binnenkant van de handen, op blad 2 de buitenkant van de handen met het biddende poppetje.

Werkbeschrijving mandje met motief:

-Print de bladen uit en kleur ze in en knip alle onderdelen uit. 
Om het poppetje uit te knippen heb ik een kader er omheen gezet, je kunt de achterkant over de voorkant heenvouwen en dan tegelijk knippen, wel opletten dat het goed op elkaar ligt, desnoods even op de blanco delen een nietje erin zodat het niet schuift.
-Vouw de binnenkant van de handen in het midden op de vouwlijn.
-Vouw de vlakken die zich onder de handen bevinden omhoog zodat het geheel erop kan staan.
-Doe lijm op het lijmvlak en lijm het vlak van de andere hand eroverheen
-Lijm de buitenkant van de handen (et daaraan de mouwstukken) nu links en rechts erop.
-Lijm het mannetje met de rugkant tegen de voorkant maar laat de beentjes en plakstrookjes nog los.
-vouw nu de lijmstrookjes en zorg dat er een soort bruggetje ontstaat tussen de knieën en de voeten, dit moeten de lijmvlakjes vormen
-lijm nu het mannetje tussen de handen vast.

Je kunt nu eventueel nog met plakband de handen links en rechts naar het middenvlak toeplakken, dus een plakbankje bij de vingers en het naar het middenvlak toe plakken (aan de onderzijde van het sta-vlak bevestigen, dan zijn de handen nog meer rondom het poppetje, maar ik vond het op deze manier al mooi lijken en heb dat verder zelf zo gelaten.

DOWNLOAD WERKBLAD