Dit knutselwerkje heb ik gemaakt nadat ik de zondagschool moest voorbereiden en zag dat er weinig was wat ik kon doen met betrekking tot het onderwerp. Het onderwerp was genezing en hoe Jezus overal heenging en mensen brachten hun zieken bij Hem voor genezing, op zich zijn er vele verhalen in de bijbel te vinden over genezing en er zijn vele dingen bij te bedenken, maar er werd ook in de map van Parel gesproken over het zalven met olie. In eerste instantie heb ik als hoofdthema gekozen Bidden helpt, dit omdat dat een goed bruikbaar onderwerp is en genezing kan volgen op gebed. Ik vind dit zelf een bijzonder werkje. Ik heb een meisje in het gips in een bed getekend. Bij het zoeken op het internet naar biddende handen om als voorbeeld te gebruiken, zag ik een foto van een jongetje geknield bij een bed en biddend en de hond lag naast hem en imiteerde hem. Ik dacht eerst, dat kun je niet maken, toen bedacht ik mij ineens dat het eigenlijk juist een heel goed voorbeeld is om te gebruiken. Vaders en moeders, meesters en juffen geven een voorbeeld en wij willen allemaal graag dat de kinderen datgene wat zij zien, na zullen doen. Het jongetje gaf een voorbeeld en bad bij zijn bed en zijn voorbeeld werd opgevolgd. Vandaar deze knutsel die ik op mijn eigen wijze heb getekend en gemaakt. Nu even weer over het onderwerp bidden en genezing. Wij weten allemaal denk ik wel dat er voor zieken gebeden kan worden en dat er bij God genezing mogelijk is. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het zalven met olie, zoals ook de bijbel het ook meegeeft in Jacobus 5:14-16. Het is belangrijk om aan de kinderen mee te geven dat gebed goed en waardevol en belangrijk is en natuurlijk ook het klaarstaan voor anderen, er zijn, bemoedigen, vertellen dat er een Heer is die naar hen omziet. 
Klik hier voor het kinderverhaal over de kleine brokkenpilote!
Klik hier voor het kinderverhaal Bidden en zalven helpt!


Je kunt m.b.t. het onderwerp bidden meerdere dingen meegeven. Ik heb dat gedaan door twee verschillende kinderverhalen te schrijven. In het ene verhaal geef ik aan hoe een jongen bidt voor een kleine brokkenpilote en vervolgens denkt dat daarmee alles in Gods handen mag/kan/zal liggen. Dat kan inderdaad. Leren wij niet aan de kinderen dat God helpt en dat wij alles aan Hem mogen overgeven. Maar toch als je voor iemand bidt en je zegt dat God er voor hem of haar zal zijn, is het belangrijk om zelf ook klaar te staan en te bemoedigen, want ook dat hebben mensen nodig. Ik hoop dat ik dat in het verhaal goed en leuk hebben weten over te brengen. Het tweede verhaal is meer gericht op het bidden voor genezing en het zalven met olie. Ook hier heb ik geprobeerd om het leuk voor de kinderen te maken en het zalven tegelijk mee te nemen zodat ze toch een beetje weten hoe dat gaat. Leer de kinderen dat ze mogen vertrouwen op het gebed, daarin weten wij allemaal wel dat het niet altijd gebeurd zoals wij bidden en vragen, ook dat mogen we vertellen, maar ontneem de kinderen nooit het vertrouwen, want dan zullen ze niet meer bidden als het moeilijk is, maar gaan leven vanuit de gedachte dat het toch niks helpt. Leer ze leven vanuit het vertrouwen en het geloof: God is machtig, Hij helpt in alle nood, bidden helpt en dat ze er dan aan toe voegen, het zal niet altijd zo gaan als ik het wil, dat is prima, maar als de bijbel ons leert dat God almachtig is en een wonderwerken en dat Hij gisteren en nu dezelfde is tot in de eeuwigheid dan moeten we dat zelf ook meegeven en uitstralen.


Werkbeschrijving:
Deze knutsel heeft een achtergrond en een omlijsting (passe-partout). Ik heb blad 1 op gewoon wit standaard printer papier geprint en blad 2 heb ik op 160 grams gekleurd papier gedaan, dit om het tot een kleurig en stevig geheel te maken, maar iedereen mag dit voor zichzelf kiezen.
1. Kleur eerst alles in.
2. Knip het middengebied van blad 2 eruit. Dus het binnenwerk tussen de lijst en de handen. Bij de duimen is het wat lastiger knippen, maar voor het effect heb ik het toch zo getekend, het is handig om eerst het grootste deel eruit te knippen en later de stukjes tussen de duimen en de handen.
3. Het kruikje blijft in het binnenwerk zitten en die wordt nu apart ook uitgeknipt door diegene die het wil gebruiken.
4. Plak nu de omlijsting over blad 1 met de achtergrond en schuif eventueel het olieflesje achter de onderste hand, zodat het lijkt alsof de hand het flesje meedraagt.

DOWNLOAD WERKBLAD