Deze knutsel is niet zo heel groot, het vormt een soort doosje/schilderijtje, waarbij het draait om het danken en bidden. Het werkje heb ik gemaakt met het oog op Paulus. Het stuk waarvoor ik aan de slag ging hoort bij kolossenzen 1:9-11. Toch zijn er meedere teksten te bedenken waarbij Paulus oproept om te bidden. In Kolossenzen roept hij op tot onophoudelijk bidden, dus niet een klein moment, maar elke dag, elke seconde, elke minuut. Wanneer je uitademt dan denk je aan God, wanneer je inademt, als je om je heen kijkt. Echt bij alles wat je doet, overal waar je heengaat zal God bij je zijn en is het belangrijk om aan Hem te denken. Je mag Hem in alles danken, en blij zijn vanwege de schepping, vanwege de dingen die we hebben gekregen, vanwege onze vader en moeder, of misschien zelfs het leuke hondje. Er zijn zoveel dingen te bedenken om dankbaar voor te zijn en het is belangrijk dat de kinderen dit ook beseffen en leren om God in alles en overal te bedanken en aan Hem te vertellen wat wij van Hem vinden.
Dit werkje heeft een voor en een achterkant. De voorkant bestaat uit een man die biddend omhoog kijkt. Dit is Paulus, maar kan natuurlijk iedereen zijn, want het kan ook gerust los gebruikt worden met als thema Danken.
Ik heb diverse dingen op de achtergrond van het werkje gezet. O.a. Elke dag, Ieder uur enz. Ik heb vervolgens kaartjes gemaakt met daarop teksten. O.a. Here God bedankt: U zorgt voor mij, Here God bedankt: U opent mijn ogen enz. Wanneer het geheel dus in elkaar zit en de ruimte boven het hoofd van de man is uitgeknipt dan kun je de kaartjes erin zetten. Een soort gebedsbakje/dankbakje dus. De wijzers van de klok heb ik getekend omdat het anders te klein werd, maar kinderen kunnen ook wijzers knippen uit een stukje gekleurd karton bijvoorbeeld en dat erop plakken.

Knip het vlak waarop Uitknippen staat uit. (dus het hele deel boven het hoofd en de klok en tussen de kaderlijnen).
Vouw de zijstroken op de stippellijnen om. Het plaatje met de biddende man is de voorkant en het plaatje met de tekstjes erop de achterkant. Vouw dus de plakstroken van het achterplaatje naar je toe en de plakstroken van het voorste plaatje van je af. Plak de stroken over elkaar heen, dan krijg je een soort doosje. De kaartjes kunnen erin gedaan worden. Kinderen kunnen de bedrukte kaartjes gebruiken, maar ook zelf iets invullen op de blanco kaartjes.
Ik heb de kaartjes op karton geprint. Op zich zou ik persoonlijk het geheel op iets steviger papier printen, maar het hoeft niet.

DOWNLOAD WERKBLAD