Ik ben wat laat met het plaatsen van deze vaderdag knutsel, maar beter laat dan nooit. Ik wilde dit keer weer iets anders doen dan de andere jaren en kwam eigenlijk op het idee dat vaders trots zijn op de zegeningen in hun leven. En aan de andere kant willen vaders net zo graag als iedereen complimentjes. Ik ben nogal van de grapjes en als iemand dan complimenteerde dan zei ik: Nog één veer en ik kan vliegen. (rondje Martini toren). Maar de veren die we toebedeeld krijgen in ons leven kleuren onze dagen, kleuren ons bestaan, het maakt ons trots op wat we bereikt hebben. Ik probeerde in dit geval eigenlijk de vader te laten pronken met zijn behaalde veren, de zegeningen in zijn leven en kinderen zijn ook een zegen Het kan dus met deze knutsel twee kanten op, Kinderen die hun vader een veer geven vanwege wie hij is en twee de vader die met zijn veren pronkt, zijn zegeningen. Het is in dit geval een pauw, en het kan gemaakt als bakje, maar ook gewoon bevestigd aan een bekertje op een pootje. En als inhoud hadden wij kleurrijke ballen (m&m's de neppers/euroshoppers ssst niet vertellen aan de vaders).

Schoonheid zit van binnen

Schoonheid zit van binnen

In het pdf bestand staan meerdere werkbladen,
op blad 1 en 2 de versie die al in kleur uitgeprint kan worden.
Op blad 3 en 4 de versie die ingekleurd moet worden,
op blad 5 de pauw die in combinatie met de staart van blad 4 op een bekertje met pootje geplakt kan worden of er kan een platte versie mee gemaakt worden door de staart plat achter de pauw te plakken.
Op blad 6 een gedichtje die eventueel gebruikt kan worden.

DOWNLOAD WERKBLAD
 
Werkbeschrijving:

Ik heb de pauw geprint op 160 grams papier zodat het bakje stevig werd. Het wil vast wel met 80 grams papier maar dat moet iedereen eerst even testen.
-Print de gewenste werkbladen uit
-Kleur eventueel onderdelen in
-Knip alles uit. 
-Aan de pauw zitten links en rechts stroken en aan de onderkant lijmvlakjes. Vouw deze eerst om, naar de achterzijde.
-Vorm nu de stroken links en rechts van de pauw tot een rond geheel (een bakje) en lijm het met het lijmvlak aan elkaar vast.
-Plak nu het ronde vlak (de cirkel) eronder en zorg dat het mooi erop valt
-de staart heeft een middenstuk, daar heb ik links en rechts een stukje ingeknipt zodat ik de staart over het bakje kon schuiven 
-Doe nu een beetje lijm tussen de staart en de achterkant van het bakje en zorg dat het mooi vast blijft zitten (kan ook met een plakbandje).

Voor blad 3 en 4 hetzelfde handelen als hierboven.
Voor blad 4 en 5 gebruik je een bekertje op een pootje
-knip de pauw uit en plak deze voor het bekertje
-knip de staart uit en zorg dat er bij het middenvlak zowel links als recht een inknip komt tot ongeveer de 5e veer van onderaf. 
-schuif de staart over het bekertje en doe wat lijm in het midden aan de achterkant en lijm het nu tegen het bekertje aan.
-eventueel nog even een plakbandje aan de achterkant en het is klaar. 
-doe iets leuks in het bakje.

Op blad 6 staat een kaartje die op elke rand gevouwen wordt, de gekleurde veer wordt de voorzijde van de kaart.

DOWNLOAD WERKBLAD