Deze knutsel was ook een beetje met humor bedacht. De tijd vliegt en ineens was het weer vaderdag en wat moet je na zoveel jaar nog bedenken, dat was mijn eerste gedachte. Toen bedacht ik me dat de moeders in 2017 maaltijd gingen houden met Vader en ik vond het leuk om vaders dan te laten drinken bij de Bron. Het was natuurlijk meer een gedachte dat het belangrijk is ook als vaders hun kracht zoeken en vinden bij God en op die manier ook sterk zijn en krachtig en optreden als het nodig is. Maar toen ik bezig was kwam al snel een gedachte van een vogelverschrikker en zo ook verschrikkelijke ikke. Een beetje een knipoog naar vaders die dan hun kinderen laten schrikken voor de grap of door boos uit te vallen. En toch zijn het ook vaders die hun armen wijd uitspreiden om hun kinderen op te vangen als er iets is. En een vogelverschrikker heeft een belangrijke functie in een veld waar net gezaaid is of waar de oogst rijp moet worden. Het moet rovers/vogels afschrikken. Vaders zijn er ook om hun kinderen te beschermen, om ze op te vangen, om ze te helpen en ze mogen voor de dorst wel wat drinken. Het is ook meer een idee en ik hoop dat jullie het kunnen gebruiken.  

Schoonheid zit van binnen

Deze knutsel is niet heel moeilijk te maken. Je hoeft ook niet een flesje met drinken te doen, kan ook een flesje water zijn, gewoon iets voor de dorst om te drinken als vaders dorstig zijn, het moeilijk hebben in de woestijn van het leven, waar het soms erg heet onder de voeten wordt (haha mijn gedachten gaan op de loop, dat is ook een beetje mijn humor als ik denk aan vaders bij wie het zweet uitbreekt als het even wat te hectisch wordt in het leven) Maar serieus gezien hebben zowel vaders als moeders een belangrijke taak en dat is een voorbeeld zijn voor hun kinderen. Terechtwijzen als dit nodig is, steunen als het moeilijk gaat, gewoon er zijn en opvangen als een kind in het diepe springt. Goed dat er vaders zijn die terecht kunnen bij hun Vader in de hemel.
Ik heb er ook weer een gedicht bijgeleverd maar iedereen kan zelf kiezen en iets anders erbij doen of bedenken.
 

Werkbeschrijving:

De pdf bestaat uit twee werkbladen. Op blad twee de jas en op blad 1 alle onderdelen.
-Print de werkbladen uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip alles uit. De jas knip ik vanaf de onderkant van het papier, dus ik knip niks wel behalve de gebieden links en rechts van de jas. (niet boven en onder)
-Knip het vlak in het midden van de jas (rond met punt soort kegelvorm) eruit zodat de fles er doorheen kan later.
-Leg de jas plat op tafel. (ik heb de jas geprint op gekleurd 120 grams papier)
-Plak nu de onderdelen op de jas. Begin met de kraagstukjes.
-De stropdas vouw ik. Zoals jullie kunnen zien op het werkblad is er een das, zoals vaders hebben. (lang deel, klein bovenstukje) Ik heb extra stukjes toegevoegd.
 -De das en het eerste stukje blijven zo
 -daarna het tweede stukje terugvouwen over de eerste heen
 -daarna weer het volgende stukje naar boven
 -en het laatste stukje achter de das vouwen dit wordt het lijmvlakje. Tussen de gevouwen delen even lijm doen.
-Lijm de stropdas op de jas
--De jas vouw je dubbel, maar je maakt geen vouwlijn bij de schouders die laat je rondlopen. Nu plak je met plakband links en rechts het voor en achter deel tegen elkaar aan. Dus plakband aan de zijkant links en rechts.
-Zorg nu dat je met je hand onderin de jas het mooi rond laat lopen en schuif de jas voorzichtig over de fles.
-Lijm de handen links en rechts tegen het achterste deel van de jas. Op de video deed ik het anders maar dat komt omdat ik daar geen stro gebruikte.
-Neem de strohoed en knip de lijnen in het midden van het hoeddeel in. Schuif de hoed over de dop van de fles.
-Ik heb stro toegevoegd, dit was wel een gerommel. Maar ik nam plukken stro en rolde dit op, deed er dubbele plak omheen en plakte het voor de handen.
-Op de hoed deed ik lijm en vervolgens met een schaar snippertjes knippen van de stro. Maar jullie kunnen ook zelf stro maken met misschien papier bijvoorbeeld of weglaten.

DOWNLOAD WERKBLAD

DOWNLOAD GEDICHT