Ja ik ben wat laat ik weet het, maar gelukkig komt vaderdag elk jaar terug. Ik heb een soort tasje gemaakt (eigenlijk wilde ik het hebben als een soort lunchpakketje waarin een tussendoortje voor vader kan worden gestopt). Ja ik twijfelde over wat we zouden maken dit keer en na overleg besloot ik te gaan voor de toffe peer versie en rare kwast. Natuuuuuuuuuurlijk is een vader geen rare kwast, pfffft echt niet.... Maar ik vond het leuk even weer iets dubbels erin te doen. Geen rare kwast maar wel een toffe peer. De kwast is een scheerkwast, kinderen kennen het vast niet altijd, maar met in mijn achterhoofd de woorden: Scheer je weg ik ben geen rare kwast, ben ik gaan doorborduren. Wij hebben de tasjes/zakjes gemaakt van 80 grams printerpapier, ik lever een blanco inkleurversie aan en een al ingekleurde versie die in kleur geprint kan worden, de keuze is aan jullie zelf.

Ik heb mijn dochter ook weer laten filmen terwijl ik het in elkaar ging zetten maar helaas kan ik het filmpje denk ik niet snel genoeg aanleveren. Mensen mogen mij mailen als ze de uitleg niet kunnen volgen dan kan ik misschien zorgen om even tijdelijk het filmpje op facebook openbaar te zetten ergens zodat het voor jullie af te kijken is, maar als het goed is komt het net te laat op de site, maar volgend jaar (2017) moet het er staan. Gelukkig is het niet heel moeilijk, maar soms is een filmpje net even duidelijker.

Werkbeschrijving:

Klik hier voor het FILMPJE met de werkbeschrijving.

Als materiaal gebruik ik 80 grams printerpapier.

In de pdf staan 2 pagina's voor de knutsel (pagina 1 en 2) en 2 pagina's voor het gedicht naar keuze mochten jullie dit leuk vinden (pagina 3 en 4)

- Print blad 1 en 2 en eventueel 3 of 4 uit.
- Kleur de onderdelen in wanneer je de inkleurversie hebt geprint
- Knip de onderdelen uit.
- Knip nu de mondopening eruit wanneer je net als ik een doorzichtige mond wilt
- draai blad 1 om met daarop de peer en opengeknipte mond en plak nu achterop een stukje doorzichtige folie. (ik had een rol van de action voor minder dan 50 cent)
- kijk nu goed naar de vouwlijnen die ik aangeef. De vouwlijnen die in het midden van de vlakken links en rechts en midden onder de peer staan laten we even met rust. Deze staan er omdat het zakje  als die eenmaal in elkaar zit nog in het midden van de zijvlakken en de onderkant gevouwen wordt, maar ik doe dit liever zelf als laatste, alhoewel het misschien wel eerder zou lukken.
- vouw dus eerst alleen alle stroken naar achteren, bij blad 2 (de kwast) zijn dit de linker- en rechterstrook en de onderste strook en voor blad 1 )de peer) zijn dit de linker-, rechter- en de drie onderste stroken (onder de peer).
- doe lijm op de lijmstroken A. Even één voor één doen is het handigst. Lijm de lijmstroken met A achter de zijvlakken van de afbeelding met de peer. Het wordt een soort doosje lijkt het nu, maar de onderkant is nog open.
- doe nu lijm op lijmstroken met daarop de tekst lijmstrook B doe de lijm alleen op de stukjes waar de tekst staat, dus niet op de blanco driehoekjes die ik erin heb geplakt, dit moet open blijven. 
- druk lijmstrook C nu over de lijmstrookjes B heen, druk met je hand het binnenin het zakje even goed aan.
- doe nu lijm op lijmstrook C ook alleen op het vlak met de tekst en niet in de blanco puntjes net links en rechts onder de voeten van de kwast en druk het andere vlak dat nog over is gebleven er overheen. Nu is de bodem dicht.
- Nu vouw je de vouwlijn die in de zijvlakken en het ondervlak staat door gewoon de vlakken naar binnen te laten klappen, ik druk mijn vinger ertussen en druk de zijkanten op elkaar, het is wat lastig uit te leggen, ik hoop dat de foto het wijst. Vouw eerst beide zijkanten dubbel, dus op de vouwlijn in het midden van het zijvlak naar binnen vouwen en ongeveer driekwart van de lijn alvast vouwen, daarna de onderkant ook op die vouwlijn naar binnen laten klappen en de onderkant even dubbel klappen en de zijkanten nog even goed aandrukken zodat het zakje nu platgevouwen is.
- Doe je hand weer in het zakje en zorg dat de lijm het zakje niet per ongeluk dichtplakt, even weer openzetten zodat er later iets in kan.
- Ik heb de bovenrand golvend geknipt van het zakje, dat vond ik leuk lijken.
- Maak er een gaatje in, of twee gaatjes in de bovenrand en doe er een touwtje door of maak handvaten
- Ik heb nog extra snorretjes meegeleverd die uitgeknipt en met dubbele plak er voorlangs kunnen worden geplakt zodat het grappig lijkt.
- Knip het gedicht uit en rol het op en doe er een lintje om en stop het in het tasje en voeg er iets lekkers bij.
- Zonder gedicht kan ook een leuke tekening in het zakje of een eigen brief.

DOWNLOAD WERKBLAD Toffe peer inkleur

DOWNLOAD WERKBLAD Toffe peer zelf inkleuren