Dit knutselwerkje heb ik gemaakt voor vaderdag. Ik wilde eerst iets met een kaart waarop een gratis wasbeurt vermeld stond maar uiteindelijk begon ik te denken aan een poppetje die een doucheschuim fles omhelst, alleen dan zag je het gezicht niet meer en dat vond ik jammer, dit is het dus geworden.


In het werkblad zal te zien zijn aan het gedicht waar ik precies heen wilde. We geven de vaders geen gratis wasbeurt, maar wel een douchegel, maar het belangrijkste is toch de Vader in de hemel die de toegang tot God geeft, een ticket naar de hemel. Hij wil reinigen, Hij wil de voeten wassen van de mensen en natuurlijk zal mijn humor altijd wat meespelen wanneer ik aangeef dat Hij ook de oren wel even wil wassen, wat zullen de vaders dan ineens goed kunnen horen. Ik kan er veel bij bedenken maar dat hoeft niet, ik denk dat dit gewoon een vaderdagidee is waarbij ik hoop dat het ook voor anderen bruikbaar is in de toekomst.
Deze vader is gewassen, handdoekje om en staat op een grote plas water uit te lekken als het ware, ticket naar de hemel in de hand en een grote spons met tekst op de rug. Handdoekje van een vaatdoekje gemaakt om de arm, en alles hoeft niet, iedereen kan ermee doen wat hij of zij wil, ik laat zien hoe wij het deden en de rest is aan jullie. Oh ja en ik kon het niet laten om vader wat borsthaar te bezorgen, ik had wat wollig materiaal liggen dus daar maar even wat afgeknipt, het wil ook met wat wol.
Eventueel had vader gewoon een fles kunnen omhelzen en dan had de waterplas weggelaten kunnen worden met wat andere details, maar ik ging voor deze versie.
Op blad 1 en 2 van de pdf staat een ingekleurde versie en op blad 3 en 4 een blanco versie om zelf in te kleuren.

Werkbeschrijving:

Als materiaal heb ik 120 grams papier gebruik. 
Ik denk dat 80 grams wel zal kunnen, misschien even testen.

-knip de voor- en achterkant van de vader uit
-knip de armen uit
-knip de spons, waterplas en eventueel ticket uit
-Vouw de armen dubbel en lijm ze op elkaar
-Doe lijm op de achterkant van de vader (dit is te zien aan het handdoekje)
-Let op, de armen moeten tussen de voor- en achterkant van vader, leg de armen op de achterkant van vader voordat je de voorkant eroverheen plakt. Let op de handjes, goede kant naar voren en duimen boven.
-Vouw de voeten iets en lijm vader staand op zijn voeten/tenen op de waterplas
-Zet een fles douchegel met dubbele plak op de onderkant van de fles op de waterplas
-Plak vader met een stukje dubbele plak tegen de fles aan. 
-Doe een lint door het aangegeven gat op de spons met tekst (ik heb met een perforator de gaatjes open geknipt)
-Doe een stuk dubbele plak op de achterkant van de spons en plak de spons achterop de fles.
-Vouw de ticket dubbel en lijm die op elkaar
-Knip de duim van vader in op het lijntje en doe wat lijm op de vingers, schuif de ticket ertussen en lijm vast.

DOWNLOAD WERKBLAD