Dit werkje heb ik weer gemaakt voor de vaders, maar kan natuurlijk altijd anders gebruikt worden. Ik was iets heel anders van plan, maar de moeders kregen een laptop en de vaders daarom een compact camera met inhoud. Ik heb mijn eigen fototoestelletje maar even nagemaakt qua knoppen etc.

Ik heb me vooral gericht op het idee van iets vastleggen. Dus je wilt een foto maken om iets goed te onthouden en te bewaren. Je zoomt in en haalt dus iets dichterbij zodat het vergroot wordt en je focust je op iets. Dat zou ook zo met het woord van God moeten zijn. En je leven met de Here Jezus, je focus op Hem, je richt je op Hem, je probeert het dichterbij te halen zodat het tastbaar wordt. Je kunt er als je erover nadenkt wel wat kanten mee op. Ik heb omdat het de tijd van de selfies is maar alvast een foto van de vader aangeleverd. Op het schermpje zie je een schaap, die is een schaapje van de kudde van de Here Jezus. Altijd goed!. Maar mensen die liever een foto erop willen kunnen natuurlijk gewoon het schaap eruit knippen en er een foto achter plakken. Ik heb dat ook even als voorbeeld gedaan met een ietwat wazige foto, maar het idee is zo vast duidelijk.
Als inhoud hadden wij apekoppen erin gedaan (kindersnoep) maar een princekoek of gewoon een gedicht bijvoorbeeld kan ook.

Werkbeschrijving:

Ik heb als materiaal stevig papier gebruikt, 120 grams.
Dit werkje kan op wit stevig papier en dan ingekleurd worden, maar gekleurd karton is gemakkelijk, daar hebben wij gewoon wat kleur op aangebracht door zelf bepaalde dingen in te kleuren.

Het is de bedoeling om blad 1 van het werkbestand tot een doosje te vouwen. Vouw alle vlakken op de vouwlijnen. De plakstroken naar achteren, die komen achter de zijkanten die aan de voorzijde van de camera bevestigd zitten. Kijk even goed naar het voorbeeld, het wijst zich als het goed is vanzelf.
-Voordat de stroken op elkaar gelijmd worden heb ik een touwtje bevestigd als een draagbandje zoals ook aan een fototoestel zit. Die bevestig ik op de linkerstrook waar twee stippen op staan aangegeven met rechthoekjes. Ik stak met een dikke naald de draad van onderaf naar boven en dan van bovenaf weer terug naar de onderkant. Denk er wel om, als je nog een tekst aan het touwtje wilt dat je die ook eraan bevestigd, maar dit kan ook op een andere manier met een draadje o.i.d. Ik ben met de naald ook door het kaartje gegaan voordat ik weer door het zijvlak stak. Daarna zorgen dat er een grote lus is als draagbandje. 
Je kunt de draadjes aan de onderzijde bijvoorbeeld even vastplakken, maar ik heb gewoon de plakstrook van lijm voorzien en vervolgens de vlakken op elkaar gedrukt, de draadjes komen er nu tussenin vast te zitten.
Wij hebben de bovenkant van de doosjes opengelaten en vervolgens de inhoud erin gedaan en met plakkertjes van de Bruna even de doosjes dichtgeplakt, nu zijn ze eenvoudig weer te openen door de vaders om de inhoud op te peuzelen of te bekijken.

Ik heb zelf dus een tekstkaartje toegevoegd en deze gevouwen tot een harmonica vorm, dit hoeft niet, mensen kunnen ook hun eigen tekstkaartje maken.
Eigenlijk had de voorkant van het tekstkaartje anders gemoeten als een boekje, maar dan had ik het eerste vlak van het tekstkaartje eraf moeten knippen op de vouwlijn, vervolgens de drie andere vlakken vouwen zodat een blanco kant bovenaan komt en dan het vlak wat losgeknipt is er weer op lijmen, dan heb je wat meer een boekje effect, maar ik vond het zo wel goed genoeg. Het gaat ook een beetje om de tekst. 

DOWNLOAD WERKBLAD FOTOTOESTEL