Deze knutsel is eigenlijk gebaseerd op de uitspraak van iemand die aangaf dat hij zalf gebruikte en door die eenvoudige zalf toch een mooi huidje had en zichzelf een schoonheid vond. Natuurlijk was dit wat gekscherend, maar ik bedacht me hoe leuk het was om daarop door te borduren. Vandaar dat ik voor vaderdag en als algemene knutsel op het onderwerp kwam: Schoonheid zit van binnen.
Daar is veel over te bedenken, over hoe wij kijken naar anderen. Kinderen doen dat evengoed als ons ook, ze zien iemand en ze vormen voor zichzelf een beeld en spreken dit ook vrij vlot uit. Wat ik mee wil geven is dat het niet om de buitenkant gaat. Ik ken prachtige mensen, schoonheden, knap van uiterlijk, een prachtig figuur, alles klopt en toch kennen ze de Here Jezus niet, toch doen ze soms dingen die niet goed zijn, die een hele lelijke kant laten zien en die kant die komt vanuit hun hart. De Here God wil dat het hart mooi is, dat de schoonheid vanuit het hart komt, die schoonheid zie je niet zo als je naar iemand kijkt, die schoonheid hoor je aan de woorden van mensen en zie je aan de dingen die ze doen. Dat is echte schoonheid.
 

Schoonheid zit van binnen

Deze knutsel heeft een voorkant en achterkant en een gedichtje als tekst kaartje erbij.
De voorkant bestaat uit een mannetje met een groot hoofd zonder gezicht. Het gezicht maken we met een cd. We plakken er met dubbele plak een cd op en tekenen met een cd pen er ogen en een mond op. Wij hebben van de zondagschool er als neus een klein potje zalf op geplakt, voor de uiterlijke schoonheid (dit hoeft niet). Maar de CD is als een spiegel het schittert en straalt, maar het laat alleen de uiterlijke schoonheid zien.
De achterkant van het mannetje is de versie met pukkels en stippen en het mannetje die onvolkomen is, er mankeert wel wat aan en toch heeft dit mannetje een stralend schitterend hart, want Hij leeft voor Jezus en Hij spreekt zoals de Here God dit wil en Hij doet ook de dingen die goed zijn.
 

Werkbeschrijving:

Print het geheel het liefst op stevig papier, wij hebben 160 grams gebruikt. Kleur de mannen in. Ik heb deze niet op gewoon papier getest, mocht iemand dat toch willen dan is het het beste om dit even zelf te testen.
Knip alles langs de buitenlijnen uit. Plak ze met de ruggen tegen elkaar aan. Plak de CD op het hoofd. Teken er ogen op en een mond met een cd stift. Ik heb oor de cd dubbele plak gebruikt. De neus hadden wij een zalfpotje voor gebruikt, maar het kan dus ook een dop zijn of een neus van papier, dat kunnen kinderen zelf ook prima invullen. Geef het hart van de pop met pukkels glitters, maak het mooi en schitterend.
Hang het kaartje bijvoorbeeld aan een oor of lijm het aan de elleboog bijvoorbeeld.
Wij zorgen voor een koordje waar het mannetje aan opgehangen kan worden.

DOWNLOAD WERKBLAD