advertentie google

Dit knutselwerkje bestaat uit een huisje en een ondergrond en natuurlijk een vader. Er is voor de zekerheid en zeker vanwege het thema ook een moeder bijgeleverd. Het thema is Ik en mijn huis wij zullen de Here dienen. Het is heel belangrijk en zeker in deze tijd dat wij de Here dienen en dat dat ook te zien is en te voelen is binnen de muren van onshuis. Het huisje kan gevuld worden met iets lekkers, daarmee kun je ook weer de link leggen naar het vullen van je hart met de dingen van de Heer en het vullen van je huis met de dingen van de Heer en dan zal het een welgevallig offer voor God zijn. Natuurlijk is het zo een gewoon leuk huisje en kun je erbij vertellen wat jezelf belangrijk vind om mee te geven,ik geef de aanzet en ik hoop dat jullie daarmee verder kunnen. 

De leeuw van Juda

Knip het huisje buitenom uit en vouw de plakstroken naar achteren en vouw ook alle vouwlijnen, nu kan het huisje in elkaar geplakt worden, plak eerst het huisje zelf aan elkaar met het plakstrookje rechts. Knip ook de ondergrond uit met daarop de tekst. En doe vervolgens lijm op de onderste plakstroken en lijm het geheel op het vlak van de ondergrond. Ik heb deze versie gedeeltelijk ingekleurd maar lever ook een blanco versie mee, voor de mensen die iets meer tijd hebben en dat leuk vinden om te doen. Het mannetje kan nu uitgeknipt. Vouw ook daar weer de vlakken naar achteren en plak de buitenste strookjes over elkaar heen. Vouw ook de voetjes naar voren en lijm nu het poppetje tegen het huisje aan. Let op dat het dak niet te plat wordt gedrukt tijdens het vouwen. Ik heb het gewoon licht omgevouwen, maar wel zover dat de dakdelen elkaar raken.
Ik heb zelf voor deze knutsel 120 grams papier gebruikt, maar iedereen kan dit zelf even testen het wil wel met gewoon papier, maar vanwege de inhoud kies ik voor iets sterker papier.

DOWNLOAD WERKBLAD HUISJE MET KLEUR

DOWNLOAD WERKBLAD HUISJE BLANCO