En weer zat ik te denken dit jaar wel of niet iets maken? Ik wilde het niet doen omdat door corona alles anders loopt en dat toch wel wat impact heeft, laten we zo zeggen, het houdt ons bezig. Maar toch is het leuk om voor moederdag iets te doen, juist nu. Ik zag een kaart voorbij komen online met een bloempot idee en dacht hé dat lijkt op een oude knutsel van mij daar kan ikzelf wel iets anders mee maken, zodoende zocht ik de knutsel (kleine potjes hebben grote oren) erbij en kwam tot het volgende ontwerp.
Het is een basis van bloemen met een soort vaasje/pot ervoor gelijmd waar je iets in kunt doen. Dit kan een opgerolde tekening zijn of iets lekkers. Het kan blijven staan, maar het ligt er wel aan wat je erin doet. Ik had even apenkoppen erin gestopt. Ze noemen mij altijd varkentje, maar ik ben dol op apenkoppen van Katja. Heerlijk. 
De tekst op de knutsel is even voor proef gedaan, ik lever die tekst ook mee, maar meestal zullen kinderen er iets anders op willen zetten voor hun moeder. Daarom heb ik een blad met blanco kaartjes in het werkblad toegevoegd, kinderen kunnen het zelf invullen.

Ik had er even op gezet Eer je vader en je MOEDER met de nadruk op moeder. Maar voor de tekst is het de bedoeling dat kinderen het zelf invullen, althans dat lijkt mij het leukst.

J

DOWNLOAD WERKBLAD Nederlands
DOWNLOAD WERKBLAD Engels

Ik kan er van alles op verzinnen, ik kan over de kleurrijkheid van moeders beginnen of het geurige geheel wat wij horen uit te stralen naar de kinderen toe en naar God toe en ik kan zoveel bedenken, maar ik vind het voldoende om het te geven uit respect en dankbaarheid. Een klein gebaar van dankuwel voor al uw goede zorgen. Kinderen zijn gezegend met moeders en met oma's o.a. die voor hen klaarstaan.

Ik had twee soorten bloemen, de bloemen die bij de originele oude knutsel hoorden en ik heb nog een bos tulpen getekend. Eerst leken de tulpen volgens mijn dochter op spruitjes, daar werd ik niet vrolijk van, maar nu lijkt het al wat beter, door met 2 kleuren per bloem te werken werd het zelfs nog heel mooi ook, althans dat vond ikzelf.
Versieren met glitters kan altijd en ik probeerde een strik, maar daar mag ik eerst wel eens op oefenen en was lastiger dan ik dacht. Dus ik adviseer geen strik maar vooral glitters of iets dergelijks voor het bovenrandje van de vaas/pot.
Ik heb nog wat dingetjes geplakt in het midden van de bloemen.

Ik heb in het werkblad meerdere mogelijkheden geboden. 
Op blad 1 de ene bloemsoort in een vaas
OP blad 3 de tulpen in een vaas

De combinatie kunnen jullie zelf kiezen, dus:
blad 1 en 2 en 4 of 5
of
blad 3 en 2 en 4 of 5


Werkbeschrijving Bloemen boeket:

Ik heb voor de proefversie 80 grams printerpapier gebruikt. Dit kan wel, maar met een zware inhoud gaat de vaas wat bol staan.
Voor de voorbeelden op de foto heb ik 160 grams papier gebruikt.  Blad 2 heb ik geprint op gekleurd stevig 160 grams papier. 

Print 
blad 1 en 2 en 4 of 5
of
blad 3 en 2 en 4 of 5

-Kleur de bloemen en de steeltjes in
-Knip het geheel langs de buitenlijnen uit
-Knip de lijnen in waar de schaartjes bij staan tot waar de onderbroken zwart witte streep stopt

-Vouw het de vouwstroken van de vaas/potje van pagina 2 naar achteren
-Doe lijm op de lijmvlakken van blad 1 of 3
-Lijm de vaas erop
-Knip nu een kaartje uit van blad 4 en voorzie deze van een tekst of kies voor een kaartje van blad 5
-Lijm het kaartje op de vaas
-Er blijft een strook van pagina 2 over welke op de bovenrand van het vaasje geplakt kan worden, versier deze met glitters of iets anders en lijm die er nog op.

Ik hoop dat het wat is, het kan staan als het goed is en anders opgehangen worden bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen voor het gemak om basis (pagina 1 of 3) niet uit te knippen dat scheelt werk, maar uitgeknipt lijkt misschien leuker.