Nu maar even een knutsel die bruikbaar is bij een standaard bijbelverhaal. In dit geval het verhaal van Mozes in het biezen mandje. Ik kreeg van iemand een inzending met een gevlochten mandje, maar om daar een werkblad van te maken vond ik lastig, vooral omdat het gevlochten moet worden en ik nogal pietepeuterig ben, ik wil dan dat het meeloopt met het model van het mandje en bij dit mandmodel zou dat misschien wel gewoon prima lukken, maar het is geen groot mandje om even te vlechten. Dus ik heb mijn eigen ontwerp gemaakt. Het verhaal is te vinden is te vinden in exodus 2. Ik heb het verhaal verder nog niet uitgewerkt maar het is in kinderbijbels te vinden.

De knutsel kan zo uitgebreid gemaakt worden als iemand maar wil, ik heb zelf meerdere versies gemaakt welke ook meegeleverd zullen worden op de site. Maar in dit geval een achtergrond met riet en mandje en water of dus uitbreiden met riet wat je ervoor plakt. Ik heb het riet meegeleverd, maar kinderen kunnen ook zelf riet knippen uit groen papier bijvoorbeeld. Ik heb ook een kleurplaatversie met passepartout welke ik apart aanlever.


Werkbeschrijving:

In de werkbestanden staan 4 pagina's.
Op blad 1 de rechter versie, dus achtergrond met los mandje en baby
Op blad 2 voor meerdere kinderen het water om er voorlangs te plakken
Op blad 3 en 4 de iets uitgebreidere versie waarbij het mandje bol komt te staan en het riet op blad 4 voor 2 kinderen.

Print de gewenste bladen uit. 

-Kleur de onderdelen in
-Knip nu de onderdelen uit
-Ik heb op de onderdelen kniplijnen aangegeven op de onderdelen.
-Ik heb de knutsels zelf met 80 grams gewoon printerpapier gedaan, met steviger papier zou mooier kunnen worden bij de linkerversie, maar hoeft niet.
-Knip de kniplijn open van de basisplaat met daarop de achtergrond van riet
-Schuif baby Mozes in het mandje en plak hem vast aan de achterzijde
-Plak nu de manddelen erop
-Plak als je dat wilt water er voorlangs en laat eventueel de kinderen zelf riet knippen uit groen papier.
of maak blad 3 en 4
-Kleur de onderdelen in
-Knip de onderdelen uit
-In dit geval heeft het mandje vouwstrookjes om naar achteren te vouwen. Deze lijm je over de manddelen die op de basiscirkel te zien zijn. (druk het mandje iets bol)
-Schuif de baby in de mand en lijm die vast zoals je zelf het leukst vindt.
-Gebruik een watergolf van blad 2 om voor het mandje te plakken
-Knip nu de rietdelen uit van blad 4 en plak die er voorlangs. De delen met plakstrookjes plak ik links en rechts de lijmvlakjes vouw ik naar achteren en plak ik aan de achterzijde van de cirkel vast, dit kan ook gewoon aan de voorzijde.

DOWNLOAD WERKBLAD