Ik was nog steeds met schaapjes bezig en dacht ineens een schaap in doosvorm is ook wel erg leuk, misschien kan ik daar iets mee, want immers als je een doosje hebt en je plakt er een kop op en pootjes en staartje ben je al een heel eind, maar ik wil wel enigzins schaapeffect, met of zonder wol. De eerste versie kreeg platte pootjes en dat leek al erg grappig en toen toch ook maar een doosje ontworpen voor de pootjes en die meegeleverd op blad 3. Jullie kunnen dus kiezen voor blad 1 en 2 of blad 1 en 3. Maar dit zijn schaapjes van de kudde van de Goede Herder, je kunt hier alle kanten mee op. Je kunt zelfs nog kiezen om het schaapje een koord om te doen met een naamkaartje eraan of een belletje met naam erop bijvoorbeeld. Het is wel breder te gebruiken en wanneer er tijd voor is ook leuk om te knutselen. Het met watten beplakken was wel een leuk geknoei voor mijzelf, ik had namelijk het hoofd en de pootjes etc er al aan geplakt, maar dat is dus een goede les, eerst het doosje beplakken en dan de watten en vervolgens de rest eraan plakken, de onderkant niet met watten doen anders kunnen de pootjes niet, dus houd 1 kant schoon. Ik heb de eerste versie ook gewoon het hoofd tegen het lijf gelijmd, dit kan best, maar later een soort doosje bedacht om afstand te scheppen, toch kan dit op meer manieren, een trapje vouwen bijvoorbeeld, of een dopje ertussen lijmen. Maar ik lever gewoon aan wat ik heb en doe ermee wat jezelf leuk vindt. Het zou zelfs mogelijk moeten zijn om het deel waar de staart geplakt wordt open en dicht kan waardoor je het als doosje kunt gaan gebruiken. Maar je kunt ook zelf het geheel aanpassen. Ik reik aan en meer kan ik niet....

Wat mij vooral in het verleden opviel was de discussie of de Herder nu wel of niet de 99 schaapjes alleen liet, of dat er nog een herder was die als hulp op de schapen bleef passen zodat de herder kon gaan zoeken. En ik bedacht mij dat het natuurlijk best zo zou kunnen zijn, maar we weten het niet, wat we wel met zekerheid weten is dat onze Herder, de Goede Herder ook het verloren schaap belangrijk genoeg vindt om op te zoeken en dat wij zelfs als zwart schaapje, ondeugend schaapje, soms boos schaapje welkom zijn bij Hem en horen bij die kudde. Wij mogen Hem volgen. En Hij kent ons door en door. Ik bedacht me zonet nog dat als je kinderen in een groepje bij elkaar hebt er altijd wel één is die net even een stapje verder gaat. Dat ene schaapje die zegt: Ik knip het werkje door en voor je het weet is het stuk, of je moet even iets pakken en draait je om en ja hoor daar ging dat ene kind weer, even plagen. Maar zo zal het ook met de schapen van de kudde zijn. De Herder weet heel goed wat Hij aan Zijn schaapjes heeft en Hij weet ook waar Hij ze kan vinden, zal Hij ze dan niet zonder toezicht alleen durven te laten om jou of mij op te zoeken? Ik geloof eigenlijk zelf dat Hij dat wel zal durven, ons een stukje ruimte geven en zeggen: Ik vertrouw jullie, Ik moet even iets doen, maar Ik kom terug, wacht hier op Mij. Ja zo kan ik nog wel even door denken over dit soort dingen, maar ik laat het aan jullie over hoe jullie deze knutsel gaan gebruiken.


Werkbeschrijving:

In de werkbestanden staan 3 pagina's.
Op blad 1 en 2 de onderdelen voor het schaap met de liggende poten
Op blad 1 en 3 de onderdelen voor het schaap die rechtop staat

Print de gewenste bladen uit, dus blad 1 en 2 of blad 1 en 3 uit. 

-Kleur de onderdelen in
-Knip nu de onderdelen uit
-Ik heb op de onderdelen vouw- en kniplijnen aangegeven op de onderdelen. Sommige onderdelen hebben grote plakstroken dit heb ik gedaan om extra stevigheid aan het geheel te geven mochten jullie 80 grams papier gebruiken. Met iets dikker materiaal wordt het geheel stabieler, maar die van mij zijn met 80 grams gedaan en het wil dus prima als je het beestje maar niet knijpt haha.
-Knip de kniplijnen open van het doosje op blad 1 en vouw nu ook het onderdeel om op de vouwlijnen
-Leg nu de lijmstroken over elkaar en in principe hoef je alleen de laatste vlakken echt te lijmen, maar ik heb ze allemaal gelijmd dit leek toch iets beter voor mijn gevoel.
-Lijm nu eerst op de vlakken de watten (mocht je dit willen en doe de onderkant niet anders plakt dat met de poten heel lastig.
-Tussen het hoofd en het lijf heb ik ook een doosje gemaakt (maar dit hoef niet het kan ook zonder)  Vouw dit onderdeel op blad 2 op de vouwlijnen en lijm alle lijmvlakjes over elkaar heen, nu heb je de nek van het dier om afstand te creëren. De gearceerde vlakken zijn voor het vastlijmen op het lijf en daar lijm je het hoofd op.
-Lijm het nekdoosje op het lijf en lijm het hoofd er tegenaan.
-Lijm de pootjes aan de onderzijde in de hoeken een beetje schuin eronder, zie foto.
-Lijm nu de staart aan de achterkant, ik heb een stukje dubbel gevouwen en zo daarmee de staart omhoog gericht gelijmd, maar de staart kan ook naar beneden bijvoorbeeld, net wat een kind leuk vindt.

Voor de versie welke op pootjes staat is het een kwestie van nekdoosje in elkaar plakken en het doosje met de pootjes en het graas inkleuren en vervolgens vouwen op de vouwlijnen en de lijmvlakken over elkaar heen lijmen. Ik hoop dat het zich wijst.

DOWNLOAD WERKBLAD