Dit werkje is weer een knutsels wat te gebruiken is bij het onderwerp zaaien en je kunt dan je toeleggen op de zaaier die overal zaait en waarbij het zaad valt op rotsachtige grond of dat het niet goed terecht komt of juist wel in goede grond terechtkomt, je kunt je toeleggen op het zaaien van het goede zaad en waarbij altijd de boze zal proberen om het te verknoeien, om slecht zaad erbij te gooien waardoor het goede zaad wel opkomt maar overwoekerd wordt, het slechte zaad zal meegroeien en het goede zaad verdringen. Er zijn wel opties met deze knutsel en ik heb dit keer een boompje gemaakt. Ook het mosterdzaadje kan bij deze knutsel gebruikt worden. Het is heel klein maar kan tot een grote boom uitgroeien. Ik heb het verhaal van de zaaier wel op de site staan en het is ook te vinden in Mattheus 13.

J

Laten we zaaien, het woord van God en overal waar we maar komen en dan zal het wel eens fout terecht komen, dan zullen we wel eens uitgelachen worden of commentaar krijgen en dan komt het misschien ook niet op, of het komt wel op maar zal misschien al heen snel weer overwoekerd worden door onkruid, door slechte dingen, door de dingen die in de wereld zijn en leuker lijken dan dat wat God kan geven, maar we hebben wel gezaaid en dat deel wat in de goede grond valt zal tot groei komen en dat zal groter en groter worden en het zal vruchtdragen.
Ik heb twee verschillende boompjes getest, één met sinaasappels en één met alleen bladeren.
De potjes moeten wel gekocht worden, dat is even een nadeel, of grote doppen van flessen gebruiken bijvoorbeeld, maar de potjes die ik gebruikt hebben waren 29 cent dat was te doen vond ikzelf.

Werkbeschrijving zaaien:
Materiaal kan met 80  grams papier, maar ik heb 120 grams gekleurd papier gebruikt voor de bloem en 80 grams groen papier voor de blaadjes en gewoon 80 grams wit papier voor de sinaasappeltjes.

Het bestand bevat 3werkbladen.
Blad 1 de basis bloem met daarop de tekst zaaien bidden oogsten voor 2 kinderen
Blad 2 de bladeren voor in de boom en de bijbeltekst voor op het potje
Blad 3 de sinaasappeltjes

Zorg voor takken die als boom kunnen dienen
Kleur de onderdelen in en print ze uit
- de blaadjes kun je printen op groen printerpapier 80 grams
- knip de onderdelen uit
- Lijm het bloempotje in het midden van de bloem
- Zet de tak alvast in het midden en doe er omheen bijvoorbeeld aluminiumfolie of keukenpapier bijvoorbeeld en duw dit strak aan zodat de boom stevig staat
  (kan misschien ook met steekschuim bijvoorbeeld of gips of klei)
- Doe er wat lijm overheen en zorg voor zaad om te zaaien en bedek de bovenlaag in het potje met zaad.
- Knip de blaadjes uit en plak ze om de takken heen, ik heb steeds twee blaadjes tegenover elkaar gespiegeld als je die om de rechthoek heen uitknipt, dubbel vouwt dan kun je steeds twee blaadjes tegelijk knippen. Dus ik knip de rechthoeken uit met daarin een dubbel blad, ik vouw dit exact in het midden dubbel en knip nu twee blaadjes tegelijk en kan nu lijm op de achterzijde van de bladeren doen en ze om een tak heen plakken, dus met de ruggen tegen elkaar aan, zo vul ik de boom)
- Knip sinaasappeltjes uit en plak die weer op de blaadjes of takken

Hopelijk is het wat.

DOWNLOAD WERKBLAD zaaien