Ik was met diverse knutsels bezig en de eerste begon met de hand en de handvorm zoals hieronder te zien is. En terwijl ik die versies maakte dacht ik, ja als ik die hand toch al zo in model heb dan kan ik wel een versie maken met een parel, want dit is en blijft een mooie uitdrukking: Je bent een parel in Gods hand. En ik zat natuurlijk net als velen te zoeken, staat het wel letterlijk in de bijbel deze uitdrukking, want het moet wel te onderbouwen zijn waarom iemand dit verwerkt in een kinderlied bijvoorbeeld en bij het rondzoeken vond ik al snel dat in de bijbel een parel een kostbaar kleinood wordt genoemd. En het komt maar heel weinig in de bijbel voor het woord Parel maar als je dan in Mattheus  13 leest dan is dat wel heel mooi weergegeven. Het gaat over een koopman die op zoek is naar parels en als hij een hele waardevolle kostbare parel vindt verkoopt hij alles wat hij heeft om die ene parel te kunnen kopen. En het mooie vind ik dan zelf dat als je Jezus vergelijkt met die persoon en je bedenkt hoe Hij alles aflegde, alles opgaf om die ene waardevolle kostbare parel te kopen en je vraagt je af of jij dan die waardevolle parel bent? Kostbaar genoeg om alles voor af te leggen om jou te kopen, jou te redden, jou mee te nemen en te dragen in Zijn hand, in Zijn tegenwoordigheid, aan Zijn hart. Dat is het bijzondere aan dat eenvoudige kinderlied, die eenvoudige tekst, Weet jij dat de Vader jou kent, weet jij dat jij van waarde bent, weet jij dat jij een parel bent, een parel in Gods hand. 

J

Ik zat me nog te bedenken dat er in die hand evengoed een diamant had kunnen liggen, maar dan klopt de tekst niet meer. Maar het verschil tussen een diamant en parel is ook weer dat een diamant al mooi is al helemaal perfect, schitterend, prachtig en een diamant moet nog geslepen worden om die schittering te krijgen. Op zich had ik dat ook nog wel leuk gevonden om dan mee te leveren, maar ik kan niet alles doen, misschien komt dat nog en mochten mensen de tekst herzien willen hebben omdat ze een diamant gebruiken gaan dan kan ik dat op verzoek doen. Maar wij zijn ook wel weer diamanten die nog bijgeschaafd zouden kunnen worden door God, vandaar dat ik dat toch nog even noem, maar deze knutsel gaat over hoe bijzonder wij zijn in Gods ogen. Mensen en andere kinderen kijken soms op ons neer, maar wij mogen weten dat we goed zijn, dat Hij voor ons kwam om ons te redden en dat die jou en mij speciaal genoeg vond om ons te roepen, mee te nemen en te dragen dichtbij Hem.

Werkbeschrijving parel:
Materiaal kan met 80  grams papier, maar ik heb zelf de handen op gekleurd 120 grams papier geprint dat is iets steviger.

Het bestand bevat 1 werkblad met daarop de handen.

- Kleur alles in of print op gekleurd papier.
- Knip de handen uit, laat de plakstrookjes aan de hand -die voor de buitenkant dient- zitten.
- Aan de vingers zitten plakstrookjes, kleine halve cirkeltjes.

Je hebt twee handen, het ene deel vormt de binnenkant van de hand (de handpalm)
Het tweede deel vormt de buitenkant van de hand (zie de nagels)
-Leg het deel met de nagels naar boven. 
-Doe lijm op de plakstrookjes 
-Pak de hand op en zorg dat je de vingers wat rond legt en schuif het plakstrookje achter de volgende vinger en lijm het vast. Zorg ervoor dat het plakstrookje aan de blanco kant gelijmd wordt.
 (Dus je doet lijm op een plakstrookje terwijl de nagels en lijnen zichtbaar zijn en schuif het plakstrookje onder de volgende vinger en lijmt het zodat de vingers bol komen te   staan.) 
-Als de hand in vorm staat lijm dan vervolgens het deel voor de handpalm aan de binnenkant. Doe dus lijm op de binnenkant van de al gevormde hand en lijm nu het  handpalm deel er mooi in. (alles goed over elkaar heen schuiven)
-Lijm een parelkraal in de palm. Ik heb een stukje dubbele plak gebruikt.

DOWNLOAD WERKBLAD Parel in Gods hand