Ik heb zoals ik vaker aangeef zelfs soms knutsels nodig bij een bepaald verhaal en dan hebben we meerdere dingen al eens gemaakt of het past net niet bij wat ik in gedachten heb, daarom maak ik vaak dingen zelf en plaats het hier zodat meer mensen er iets aan hebben. In dit geval was het bij gelijkenissen en over schatten verzamelen op de aarde en hoe belangrijk het is om een schat te verzamelen in de hemel en bezig te zijn met het Koninkrijk van God. Ik heb dat zelf ook gemerkt hoe snel ik dan bezig ben met me druk maken om wat de toekomst brengt, om of we het wel kunnen redden en hoe dat allemaal verder moet met bepaalde dingen. Het zijn zulke aardse dingen waar we dan in het leven mee worstelen, wel belangrijke dingen voor ons leven hier, maar stel nu dat we God niet hadden en we hadden alles wat we kunnen krijgen, geld, eten, rijkdom, alles, luxe dingen, wat zou ons dan wachten als het einde er zou zijn, zouden wij dan die schat in de hemel nog zien? En in deze tijd horen we steeds meer mensen over het verzamelen van die aardse dingen en steeds meer ook het verhaal dat we alles krijgen als we God dienen en natuurlijk belooft Hij ons in Zijn woord machtige en prachtige dingen en we mogen vertrouwen erop dat Hij ons zal geven de wensen van ons hart, maar niet alles is goed voor ons en Hij weet dat als beste.

J

Ik zie vaak hoe mensen tonen hoe mooi ze het hebben, hoe hun huis eruit ziet en hun auto en hun kinderen hoe goed het hen wel niet gaat en dat is iets om enorm dankbaar voor te zijn, dat mag en we mogen God loven en prijzen om wat Hij ons biedt en geeft en hoe Hij ons zegent, maar in de bijbel spreekt Hij over dat je hart daar moet zijn waar je schat is, dat je geen schatten moet verzamelen op aarde en Hij heeft nog gelijk ook, want we kunnen het niet meenemen, het is wel heel mooi om het te hebben en het scheelt misschien zelfs wel heel veel zorgen, maar God zorgt voor ons, en Hij heeft voor ons een schat in de hemel en dat mogen wij ontvangen als wij Hem blijven zoeken en Hem blijven volgen met heel ons hart en dan zullen we pas gezegend zijn en ervaren hoe groot die schat wel niet is.
Ik heb bij deze versie het lied meegenomen: Ik heb een schat in de hemel en Jezus in mijn hart en dat heb ook op de knutsel uitgebeeld. De kleurplaatversie lever ik bij dit pdf bestand mee.
Hier zijn in de bijbel meerdere dingen over te vinden:  o.a. in Mattheüs 6:19-24


Werkbeschrijving schat in de hemel:
Materiaal kan met 80  grams papier, maar een stevige achtergrond kan ook mooi zijn, maar het wil gerust met 80 grams papier.

Het bestand bevat 3 werkbladen.
Blad 1 basisplaat, mannetje met schatkist
Blad 2 onderdelen voor de schatkist en de zakken met aardse dingen voor 2 kinderen
Blad 3 kleurplaatversie

- Kleur alles in en knip nu de onderdelen uit.
- Vul met glitters het gebied (het bergje goud) voor de schat
- Plak de onderdelen van de kist met dubbele plak of gewoon lijm op de gewenste plek
- Plak nu de zakken met zogenaamd werelds goud op de plaat (deze kunnen eventueel ook weggelaten worden)

DOWNLOAD WERKBLAD schat in de hemel