advertentie google

Wat ik vaker doe als ik bezig ben met het bedenken van knutsels dat is meerdere versies maken. Vaak maak ik dan de eerste en zie al snel dat het toch wel veel werk is of dat het toch lastig is te maken, of ik ben gewoon nog niet tevreden en werk nog even door om er iets bij te maken. In dit geval gebeurde dat ook terwijl ik bezig was met een knutsel over de muren van Jeruzalem. De muren waren klaar en het was feest, de mensen gingen de muren op met muziekinstrumenten om hun blijdschap te tonen. Voor mij was het niet mogelijk om ook nog cimbalen te maken en harpen enz (harp had ik al eens gedaan ook) maar ik vond het erg leuk om de trompet dit keer te maken, misschien ook omdat het een instrument was die mijn eigen vader bespeelde, maar ook omdat je vaker dingen leest over de trompetten die ook gebruikt werden in de bijbel voor andere doeleinden. Ik dacht als ik die trompet uitwerk is het bruikbaar op meerdere manieren, bij meerdere verhalen en gebeurtenissen en het is ook nog eens erg leuk om muziek te maken voor de Koning der Koningen en het feest te vieren omdat het werk volbracht is bij wijze van. De kinderen vinden instrumenten ook vaak wel leuk en je kunt zelfs nog met glitters versieren bijvoorbeeld als er tijd genoeg is. Ik hoop dat jullie het ook een leuk werkje vinden en er iets mee kunnen in de toekomst.Wat ik hier niet goed heb op de foto is de tekst, ik heb namelijk op de ene knutsel Juich voor de Koning staan, maar op de andere niet de tekst zoals hierboven. In het werkblad staat Gods trouw is groot. Het volk was blij, ze hadden gezien hoe God hen geleid had, hoe alles goed kwam en dat God getrouw is. Dat mogen wij ook weten: Zijn trouw is groot, ik heb daarom die tekst later vermoed ik aangepast. Het werkje had ik al een aantal weken terug gemaakt en nog geen tijd gehad het te plaatsen, daardoor is me dat niet opgevallen, maar nu bij het plaatsen ontdek ik dat puntje van de tekst. Ik kan het aanpassen, maar laat het liever zoals het nu in de werkbladen aangeleverd wordt omdat dat het nog bruikbaarder maakt voor andere doeleinden.

Werkbeschrijving:

Ik lever twee bestandjes aan, dus twee pdf bestanden. Het enige verschil is de tekst. Zie ook de foto. De ene versie is gebaseerd op de muren van Jeruzalem en de andere muziek maken voor de Koning. Ik heb onder de trompet een kleedje, een soort vaandel gemaakt deze kan uitgeknipt worden waarna het ingekleurde deel van blad twee erachter geplakt kan worden, maar ik heb voor het uitknippen geen tekst in de basisplaat gezet zodat mensen kunnen kiezen om op de basisplaat alleen de onderdelen van de trompet te plakken, dat scheelt knipwerk.

-Print de werkbladen uit en kleur de onderdelen in en knip ze uit.
-Knip het kleedje uit de basisplaat
-Doe lijm op de buitenrand van het kleedje die je onderaan rechts op blad 2 ziet en lijm dit kleedje nu achter de opening van de basisplaat
-Lijm de trompet op de basisplaat
-Lijm de hoorn over de hoorn van de trompet
-Lijm het strookje van het kleedje nu over de rand van de trompet heen (dus boven het kleedje op de onderste rand van de trompet)
-Lijm eventueel woldraadjes als franje onder het kleedje of kleur dat gewoon in. 

Het kleedje kan ook een stofje zijn die erop geplakt wordt of een papier met opdruk bijvoorbeeld behang wat je achter de opening plakt die je in de basisplaat hebt geknipt.

DOWNLOAD WERKBLAD Gods trouw is groot

DOWNLOAD WERKBLAD Juich voor de Koning