Ook dit werkje hoort bij het verhaal van Boaz en Ruth. Ik had al eens eerder een knutsel gemaakt m.b.t. dit onderwerp maar heb er een werkje bijgemaakt omdat ik het verhaal weer ging behandelen en we het andere werkje al eens gemaakt hadden. Het gaat dus over hoe Boaz en Ruth elkaar vinden en gaan trouwen. Ruth 3 en 4
Het verhaal vertelt hoe Ruth bij Boaz op het veld aan het werk gaat om voedsel voor haar en Naomi te regelen en hoe God Boaz en haar bij elkaar brengt. Boaz ontfermt zich over Ruth, ze trouwen en krijgen een zoon.
Ik ga het hele verhaal niet uitschrijven omdat het in veel kinderbijbels goed en mooi beschreven staat.
Ik heb dit keer me niet helemaal gehouden aan het koren en alles eromheen op het veld, maar de liefde uitgedrukt in een hartvorm welke ik op rood iets steviger papier heb geprint. Het andere hart wordt ingekleurd en erop geplakt daarna kunnen nog de harten met dubbele plak toegevoegd worden, dit hoeft niet, maar heb ikzelf wel meegeleverd en gedaan, wij vonden dit leuk en hadden er net genoeg tijd voor. Ook heb ik op een apart blad strikken gezet die gebruikt kunnen worden om er nog aan te plakken, maar dit hoeft niet.Werkbeschrijving:

- Print blad 1 en 2 van de pdf uit en eventueel ook blad 3.  Bald 1 en 3 kunnen op voorhand op gewoon printerpapier.
- Blad 2 op rood papier is het mooist, geeft een mooie rode rand, dit kan op gewoon rood A4 papier, ikzelf had nog 120 grams liggen en gebruikt.
- Kleur de onderdelen op blad 1 in, de bijgevoegde harten kunnen los erop geplakt of gewoon niet gebruikt worden, net wat qua tijd uitkomt of wat het kind wil.
- Knip de onderdelen uit.
- Plak nu het hart met Boaz en Ruth op het rode hart en plak eventueel met dubbele plak de losse harten op en voeg eventueel een strikje toe. 
- bevestig nu nog een lint aan het geheel. Ik heb een iets breder goedkoop lint achterop het rode hart gelijmd, met een perforator kan ook een gaatje gemaakt worden bovenaan het rode hart in het midden en er een dun lint doorheen doen bijvoorbeeld.

DOWNLOAD WERKBLAD