advertentie google

Bij dit werkje is het de bedoeling om de ovaalvorm uit te knippen. Op het plaatje van de eend zie je een stippellijntje die moet even opengeknipt/geprikt/ of gesneden. Vervolgens kunnen de vleugel en kuikentjes uitgeknipt worden. De vleugel kan met het plakstrookje door de gleuf geschoven worden en vervolgens gelijmd. Ik heb het flapje zelf later nog omgevouwen aan de achterzijde en zo gelijmd, maar dat hoeft niet.

Dit werkje draait natuurlijk om het schuilen onder de vleugels van de Vader. Het is misschien wat gek gezegd, maar toch enorm belangrijk. Ik vond hierbij psalm 91 en toen ik dat las was ik verrast, zoals daar ook geschreven staat: Hij zal je beschermen met Zijn vleugels.
Dit was moeilijker om te tekenen dan te bedenken.

Dit werkje kun je heel mooi gebruiken bij een thema over veiligheid zoeken. Ik zag een kuikentje het fietspad oplopen. Het was mooi weer, het kon gerust, het was gelukkig rustig. De moedereend kwam er vlug achteraan om het jonkie bij te houden en waarschijnlijk te begeleiden, evengoed was het beestje natuurlijk weggelopen, op zoek naar wat nieuws. Het jonge eendje loopt langs de kant van het fietspad en plotseling komt er een kraai aanvliegen en probeert het diertje te pakken. Moedereend zag ik door de pootjes zakken en het ging als het ware klaarliggen om haar jong bescherming te bieden, maar het kuikentje was eigenwijs en liep door. Het was zich van geen kwaad bewust. Zijn wij ook niet vaak zo bezig in het leven? Ons van geen kwaad bewust lopen we weg van de Vader. Terwijl de Vader klaarstaat om ons bescherming onder Zijn vleugels te bieden. Dicht bij Hem en veilig geborgen voor het kwaad en toch lopen we vaak door. Het kuikentje heeft dit avontuur waarschijnlijk niet overleefd, maar gelukkig zijn broertjes of zusjes wel, zij zochten hun bescherming. Wat doen wij? Wat doen de kinderen? Zoeken zij bescherming?

Ik heb twee kuikentjes bij elkaar op een strookje bevestigd. Ik heb dit strookje onder de vleugel bolvormig geplakt met de plakstroken. Zo komt de vleugel bol te staan en zo is het ook voor kleinere kinderen wat haalbaarder. Maar grotere kinderen kunnen de vier kuikentjes gewoon uitknippen en er achter plakken, dat kunnen ze zelf kiezen.

DOWNLOAD WERKBLAD