Deze knutsels heb ik gemaakt bij de aankondiging van de geboorte van Mozes, daar ik de engel in het vuur al in een andere versie had verwerkt nu maar even een paar grappige geboorteberichten, het verhaal heb ik dit keer ook uitgewerkt.  Klik hier voor mijn versie van het verhaal van Simson.


Het verhaal gaat over de engel die verschijnt aan een vrouw met de aankondiging van de geboorte van Simson. Simson was een baby met een speciale opdracht. Zijn ouders kregen allerlei dingen mee, ze mochten hem niet te drinken geven van sterke drank, zijn haar mocht niet geknipt en hij moest om het eten denken, daar heb ik in deze knutsels met de teksten op ingespeeld. In de knutsels zijn kleine verhaaltjes/gedichtjes verwerkt. De eerste tekst is deze: Als kind van God voel ik Zijn hand, Hij heeft mij lief en ik houd stand, Hij kent mijn naam, ik ben niet bang, Hij is mijn kracht mijn leven lang.  En deze tekst is de tweede: Geen knipbeurt en geen alcohol, veel lange haren op mijn bol, het eten rein, nooit ongezond, maar toch eet ik mijn buikje rond.
Ik heb voor de eenvoudige versies gewoon printerpapier gebruikt, voor de uitgebreide versie voor de zekerheid iets dikker papier. Ik had geen tijd om nog van alles te testen omdat ik er 4 versies in moest kleuren, maar de kinderen hebben nog extra versierd met plakkertjes enz. en ze hebben de baby van wolhaar voorzien.

Ik heb drie versies gemaakt, in de eenvoudige versie staan de twee basisplaten met daarop de lachende baby en de andere baby met ballonnen en teksten erop. In de tweede versie staat een hart versie waarbij handen het hart opvatten, dit doelt op de liefde van God en de handen van God die uit liefde voor het volk Israël een kind laat komen die sterk genoeg is om hen te helpen tegen de Filistijnen. Dit is een eenvoudige versie maar wel iets uitgebreider dan de eerste. En de derde versie is een uitgebreidere, daar heeft de baby een voor en achterzijde, deze worden op elkaar gelijmd en er komen wat meer dingen op, het is iets bewerkelijker.

Werkbeschrijving eenvoudige knutsel:

Deze knutsel bestaat uit een basisblad op blad 1 en hoofdjes op blad 2, de andere baby versie op blad 3 en hoofdjes die daarbij horen op blad 4.
-Kleur het gewenste basisblad in, kleur de hoofdjes in. (ik heb per blad 2 hoofdjes gedaan)
-Knip twee gezichtjes uit. 
-Plak de twee gezichtjes met dubbele plak of 3d foam over het oorspronkelijke hoofdje van de basisplaat. 

Werkbeschrijving hart knutsel eenvoudig:

Deze knutsel bestaat uit een basisblad met daarop een ovaal met baby die over een hartvorm heenkijkt en handen die het hart omvatten. De baby wordt met liefde van God omvat. Hij omgeeft ons immers.
-Kleur de basisplaat in op blad 1, kleur de onderdelen in op blad 2
-Knip de onderdelen van blad 2 uit
-Plak de handdelen met 3d foam of dubbele plak voor de handen op het hart langs
-Plak de hoofdjes met dubbele plak of 3d foam voor het hoofdje van de baby op de basisplaat langs, het geeft extra diepte door het dubbele hoofdje.

Werkbeschrijving uitgebreide knutsel:

Deze knutsel is iets meer knipwerk, ik heb daarom al een ovaal om het hart heengezet om het niet te lastig te maken.
Het bestaat uit een voorplaat met de baby die over een hartvorm heenkijkt en een achterplaat waar je de rug van de baby ziet
Beide kanten hebben de handen van God die het kind van voren en achteren omvatten.
-Kleur de basisplaten op blad 1 en 2 in en ook het hoofdje en rompertje
-Knip de onderdelen uit
-Plak de voor- en achterkant nu op elkaar zorg dat het hoofdje goedkomt. (het is voor mij niet mogelijk om exact aan te geven hoe het op elkaar moet, dat is ook even een kwestie van goed kijken dat het achterhoofd tegen het voorhoofd gelijmd wordt
-Plak het hoofdje met dubbele plak voor het hoofdje op de basis voorkant langs
-Plak het rompertje op de achterzijde met dubbele plak over de basis plaat heen
-Kleur eventueel de handdelen op blad 3 in en knip ze uit.
Deze kunnen met dubbele plak of 3d foam aan beide zijden voor de bestaande handdelen langs. 

DOWNLOAD WERKBLAD Simson eenvoudig

DOWNLOAD WERKBLAD Simson eenvoudige hartversie

DOWNLOAD WERKBLAD Simson uitgebreid