Deze knutsel heeft even geduurd voor ik het kon plaatsen omdat ik de versie nog iets wilde vereenvoudigen zodat mensen kunnen kiezen welke ze maken net naar hoeveel tijd er is.Hemelvaart kennen de meesten wel, Jezus die opvoer naar de hemel om naar Zijn Vader te gaan met de belofte dat Hij op een dag terug zal komen. Ik heb Jezus gemaakt tussen de wolken, de wolken zullen Hem aan het oog van de mensen onttrekken. Wat ik ook wilde proberen weer te geven is dat wolken vaak zo enorm lijken in ons leven, je kijkt tegen dingen aan die zwaar zijn maar achter die wolken schijnt de zon zoals ook vaak gezegd wordt en achter deze wolken  -die de Vriend van de discipelen, hun Heer aan het oog onttrokken hadden- daarachter was het ook Licht en dat licht was niet alleen van de zon maar ook van de heerlijkheid van God en van Zijn Zoon Jezus. En wat ik meegeef is dat Hij op een dag terugkomt en dat wij dat mogen vertellen.
Maar het werkje bestaat dus uit een basisblad een cirkel met wolken en zon bij de uitgebreidere knutsel en wolkdelen die ervoor langs worden gelijmd en losse Jezus die er tussen wordt geplakt en daaronder een hartvorm die de liefde aangeeft van Hem voor Zijn vrienden en een tekst en bij de eenvoudige versie staat Jezus al op de basisplaat en zijn er maar twee grote wolkdelen die er voorlangs komen en een wolkje met tekst eronder.

Het is voor mij niet te doen om bij elk lijmstrookje een stippellijntje voor het vouwen te plaatsen en bij elk knip lijntje dat ook goed weer te geven, ik hoop dat jullie het kunnen volgen als jullie het werkblad zien. Bij de uitgebreide versie heb ik hele kleine plakvlakjes gemaakt omdat dit een iets mooier effect gaf met het lijmen, er kwam meer diepte in en daardoor meer ruimte voor het Jezus.
Ik heb de basis ook gedaan met 120 grams papier, op zich kan het met gewoon papier maar door het lijmen van de wolkdelen er voorlangs krijg je dat de achtergrond iets krom trekt en ik stoor me daar zelf al snel aan. Test het gewoon wanneer jullie liever met 80 grams papier werken.

Werkbeschrijving uitgebreide versie:

-materiaal basisplaat 120 grams papier, wolken 80 grams
-kleur alles in
-knip de cirkel met daarop wolken en zon uit
-knip de hartvormen uit 
-knip de wolkdelen uit
-knip Jezus uit
-De wolken hebben hele kleine plakstrookjes die moeten dus op de lijntjes ingeknipt worden, ik heb de wolken alle vier op elkaar gelegd zodat ze gelijk lagen, twee delen dus op de kop op de andere twee en toen bij vier tegelijk de lijntjes ingeknipt.
-Allle kleine plakstrookjes heb ik naar achteren gevouwen, lijm erop gedaan en de delen voor de wolken langsgeplakt, begin steeds op ongeveer de helft dus boven bij de zon bijvoorbeeld.
-Vouw Jezus op de vouwlijnen. De delen naar achteren van de jas. Doe lijm op het lijmstrookje en lijm het andere jasdeel eroverheen. 
-Doe nu lijm op de achterkant van Jezus en lijm hem tussen de wolken.
-neem een lint en lijm die in het midden achter het geheel precies in het midden
-Vouw de hartvormen dubbel doe lijm op de binnenkant en het lint ertussen en lijm het vast zodat het onder de basis komt te hangen. (Zie foto)

Werkbeschrijving eenvoudige versie:

-materiaal basisplaat 120 grams, wolkdelen 80 grams
-kleur alles in
-knip de basis cirkel met wolken, zon en Jezus erop uit
-knip de wolkdelen uit
-Vouw de plakstroken naar achteren
-doe lijm op de plakstroken (van één wolkdeel kunnen de plakstrookjes aan de uiterste einden er het beste afgeknipt worden)
-lijm het eerste wolkdeel voor de achtergrond langs begin iets voorbij de zon
-lijm het tweede wolkdeel aan de achterzijde omdat deze het andere deel iets overlapt moeten de laatste plakstrookjes weggeknipt of de delen moeten over elkaar heen geschoven worden.
-plak een lint achter het basisdeel langs precies in het midden en lijm daar het wolkje aan vast met de tekst.

DOWNLOAD WERKBLAD uitgebreide

DOWNLOAD WERKBLAD eenvoudige versie