Wat ik wel grappig van mezelf vind is dat ik dan de knutsel in elkaar zet en na veel inkleuren erachter kom dat bepaalde dingen niet helemaal werken, dus pas ik het werkblad aan en print een onderdeel los uit om het er vervolgens overheen te plakken zodat jullie niet zien dat ik aanrommel, maar ik kijk op de foto en denk oh oh bovenaan de duif staat Spirit of Hope en op de gevleugelde vlammen staan de woorden in het Nederlands haha. Gelukkig kan ik garanderen dat de werkbladen wel kloppen. Zowel een Nederlandse als een Engelse versie. Geest van hoop en Spirit of Hope. 

Ik heb deze knutsel van 80 grams printerpapier gemaakt.
Ik vond het wel grappig om vlammen met vleugels aan te leveren met daarop de verschillende vruchten van de Geest. Maar het is wel wat meer knipwerk. Het werkje lijkt als die af is erg leuk, althans dat vind ikzelf, maar knippen is niet mijn favoriete ding. Ik knip vaak naast de lijntjes doordat ik te snel wil. De duif van werkblad 1 heb ik niet voorzien van extra zwarte vlakjes om het knippen te vergemakkelijken anders kost het erg veel inkt, maar de gevleugelde vlammen heb ik wel iets aangepast zodat knippen sneller kan. 
De pdf bevat 3 bladen.
Blad 1 de basis, de duif met tekst erboven en regenboogstroken
Blad 2 vlammen die dubbelgevouwen kunnen worden en om een draad kunnen worden geplakt. (voor 2 kinderen). IK lever deze vlammen aan zonder tekst zodat mensen zelf in kunnen vullen.
Blad 3 bevat de gevleugelde vlammen die neerdalen. Ik vond het leuk, maar misschien hebben jullie liever een iets eenvoudiger vorm wat het knippen vereenvoudigd. Dat laat ik aan jullie over. 

Werkbeschrijving :

-Print blad 1 en 2 uit of blad 1 en 3
-Kleur de onderdelen in
-Knip alle onderdelen uit
-Prik de zwarte punten op de tekstbalk boven de regenboog open met de punt van een schaar
-Doe er een touwtje doorheen en plak die aan beide kanten aan de achterzijde vast met plakband of doe er aan beide kanten een knoopje in
-Doe nu lijm op de achterkant van de duif en lijm er een draad van ongeveer 45 cm aan vast (ik heb plakband gebruikt om er zeker van te zijn dat het vast blijft zitten)
-Doe nu steeds lijm op de achterkant van de gevleugelde vlam (in het midden) en lijm ze er één voor één aan.
of
Knip de vlammen van blad 2 uit en vouw ze dubbel en doe lijm aan de binnenkant en lijm ze om de draad.

DOWNLOAD WERKBLAD Geest van Hoop

DOWNLOAD the English version of Spirit of Hope