Als je eenmaal begint met knutsels en duiven komt er steeds meer in je op, althans dat overkwam mij, vandaar deze knutsel. Het is een vlammend hart, we moeten immers in vuur en vlam staan voor onze Heer en Heiland en hoe meer van Zijn Geest hoe meer vuur. Leuker kunnen we het niet maken... Maar even zonder gekheid, ik heb dus een vurig hart geprobeerd te maken en daar twee opties voor gebruikt. De bovenste is wat meer knipwerk en de tweede versie is vrij eenvoudig en daar hoeft alleen een duif op gelijmd te worden of je kunt kiezen om de duif met glitters te doen bijvoorbeeld.

 Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze knutsel. Stevig papier zou voor deze knutsel geschikter zijn, dat heeft wel een beetje mijn voorkeur, maar dit wou op deze wijze wel.


DOWNLOAD WERKBLAD


Werkbeschrijving bovenste versie:
-Print blad 1 en 2 
-Ik heb blad 1 geprint op geel papier
-Ik heb het hart van blad 2 geprint op rood papier
-Kleur de onderdelen in (ik heb krijt gebruikt voor het vlammende effect)
-Knip van blad 1 eerst het hart eruit, zeker als je 80 gram papier gebruikt is dit een belangrijke eerste stap.
-Kies je voor vliegerpapier en dus een raamhanger knip dat de duif eruit. Maar je kunt ook kiezen voor glitters bijvoorbeeld of een duif van blad 4 of 5 erin plakken.
-Lijm vliegerpapier achter de duif
-Lijm nu het hart achter de vlammende basis van blad 1
Doe desnoods nog iets leuks met glitters of vlammetjes.

Je kunt natuurlijk het simpel houden en het hart gewoon op de basis plakken en niet kiezen voor het uitknippen van het hart van blad 1, maar alles is eigen keuzen, ik heb het nu even zo gedaan.

Werkbeschrijving onderste versie:

-Print blad 3 en blad 4 of 5 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip een duif uit en plak die over de duif op blad 3
0f
-Maak de duif mooi met glitters bijvoorbeeld.