Nadat ik de knutsel van Harrie Huzen had gemaakt als werkblad vond ik toch dat ik even een andere optie moest aanleveren die iets minder inkt zal verbruiken bij het printen. Daarnaast was ik al zelf pompoenen gaan tekenen en vandaar nog even deze knutsels.
Ik heb veel rondgekeken m.b.t. het onderwerp Halloween en zag zoveel dingen die vooral spreken over duisternis dat ik mezelf er afzijdig van houd en mede daardoor zijn dit ook knutsels als tegenhanger van een duister en heidens feest. En ik weet dat hierover verschil van mening zal bestaan ook onder christenen. Ik heb al wat discussies voorbij zien komen online, maar ik geloof wel dat het belangrijk is dat we nadenken over oorsprong en wat goed is voor een kind en wat van invloed kan zijn op het geloofsleven van een kind. Ik heb bij de andere knutsel uitgebreid mijn visie gegeven. Juist de oorsprong maakt het tot iets duisters en wij zijn kinderen van het licht. Wij hebben Jezus als Verlosser, waarom zouden wij ons willen begeven tussen zogenaamde zombies en heksen etc? 
De knutsel is ook in het Nederlands met tekst in eigen taal. Ik kan niet alle knutsels dubbel in elkaar zetten, dat zou teveel tijd en kleurwerk en inkt kosten, maar in dit geval nu even de engelse versie als voorbeeld. Op de pompoenen staat tekst dit doe ik ook om te zorgen dat het niet verkeerd gebruikt wordt. Er is dus een Nederlandse en een Engelse versie.

DOWNLOADde Nederlandse versie

 DOWNLOAD de Engelse versie
Is Halloween wel echt zo'n grappig en spannend feest als het op het eerste gezicht lijkt? Een feest om lekker te griezelen en verkleed door de straten te gaan?
Ik zocht naar de betekenis en het schijnt Heilige avond te betekenen. Maar we zien volgens mij allemaal wel dat er niks heiligs is aan Halloween.
Aan de ene kant is het een Rooms-Katholiek feest: Allerheiligen
En aan de andere kant een Keltisch feest over geesten van overleden mensen die probeerden om in levende mensen te komen. Lezen we ook niet in de bijbel over mensen die bezeten waren geraakt? Is de bijbel dan niet heel duidelijk? Dreef de Here Jezus niet juist de boze geesten uit? Kunnen we dit echt zien als een onschuldig gebeuren of is het veel meer dan dat?
Er zijn meer verhalen die vertellen over de oorsprong, ook geld ophalen voor overledenen of arme christenen die langs deuren gingen om te bedelen om brood, dit kregen ze alleen als ze zouden bidden voor overleden mensen. Halloween is ook de periode, dat wicca heksen en mensen die in de satan geloven bezig zijn met het oproepen van geesten, met duistere dingen. Het is hun feest. Ze vereren de boze terwijl wij als kinderen van de Here God juist het goede moeten volgen en de bevrijding van het kwaad moeten vieren. De boze is een overwonnen vijand. Waarom zouden wij dit feest willen meevieren? Vele mensen zullen het zien als iets onschuldigs, leuk verkleed rondlopen, griezelen, maar ikzelf heb door het rondzoeken naar de oorsprong en betekenis mijn standpunt ingenomen. Ik wist al dat het voor mezelf niet goed voelde al was ik er niet zo mee op de hoogte en nu na de inzending en het nazoeken is het voor mij verder geen vraagteken. Ik hoop dat de knutsels toch nog eens gebruikt worden door mensen.

Werkbeschrijving:

In de pdf bestanden 6 pagina's (2 verschillende versies)
Blad 1 en 2 bevatten de knutsel met de ichtus vis erop
Blad 3,4,5 en 6 bevatten de onderste knutsel

160 grams werkt het beste. Maar blad 2 en 3 heb ik op normaal 80 grams printerpapier geprint.

-Print blad 1 uit op oranje papier 160 grams
-Print blad 2 uit op 80 grams wit papier
-Kleur de onderdelen van blad 2 in
-Knip de onderdelen uit
-Knip het binnenste deel in de ichtusvis uit
-Smeer de ichtusvis van blad 2 in met zonnebloemolie nu wordt het doorschijnend
-Als de vis droog is lijm deze dan achter de zogenaamde mond van de pompoen
-Plak de ogen op de pompoen
-Doe een draad door het tekstkaartje en lijm nu het kaartje schuin vast en doe de draad om het steeltje van de pompoen.

Andere versie blad 3,4,5,6:
Print alle werkbladen uit.
-Blad 3 op wit papier 80 grams
-Blad 4 en 5 op oranje stevig 160 grams papier
-Blad 6 op groen 160 grams papier
-Knip de onderdelen uit
-Knip het kruis uit de pompoenen
-Plak geel vliegerpapier op de achterkant van de pompoen
-Plak de pompoenen op elkaar
-Plak de tekst schuin op de pompoen van blad 4
-Doe een lint of draad door het tekstkaartje en lijm het kaartje op de pompoen en doe de draad om het steeltje van de pompoen.