advertentie google

Ook deze knutsel gaat over de rugzak van het leven, maar dit keer had ik er iets met een bewegwijzering bij gemaakt. Het jongetje zit bovenop een wegwijzer met aan alle kanten teksten. Op de foto lijkt het of op alle kanten dezelfde tekst staat maar dat is mijn fout, ik had het poppetje fout geplakt, weer losgehaald na de eerste foto's en vervolgens fout weer opgeplakt waardoor de voor- en achterzijde dezelfde tekst laten zien, maar niet op de originele.


Het kind heeft het moeilijk, alles zit tegen, de rugzak op z'n rug is zwaar geworden, het wordt zwaarder en zwaarder, hij heeft het helemaal gehad en wanneer hij moet kiezen welke weg hij moet gaan weet hij het gewoon even niet meer. Het is tijd om even te bezinnen en na te denken over de toekomst want zo kan het immers niet verder? Dat geef ik daarom ook aan op de wegwijzer waarop hij zijn rustplekje zoekt.
Op de 4 zijden staat het volgende:
-Ga even bedenken waarheen je wilt gaan, je rugzak wordt zwaarder, dit kun je niet aan
-De brede weg - Breed en plezierig het lijkt er heel fijn, maar later - aan 't einde - onveilig terrein
-Andere richtingen - Hier zul je verdwalen op paden en wegen heb jij het kompas van God al gekregen?
-De smalle weg - Loop je te zeulen met zorgen en vragen? Dit is de weg waar Jezus helpt dragen.

Het is heel belangrijk om te weten welke weg we kiezen, dat is vooral belangrijk omdat het nu misschien leuk is op de brede weg zonder God, maar op de smalle weg heb je een vooruitzicht die eeuwig durend is. Een kind vertellen dat er gekozen kan worden is wel belangrijk, we mogen weten waar we heen kunnen gaan met al onze zorgen. Het kompas is Jezus. God heeft Hem naar ons toegestuurd om ons de weg tot God te wijzen.

Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen.

Deze knutsel is wel iets meer gevouw en geknipt voor mijn gevoel. Ik hoop dat het te doen is, het valt mee, maar voor mij is dat eenvoudiger omdat ik precies weet wat ik wil.

Werkbeschrijving:

Ik heb geprobeerd de vouwlijnen en kniplijnen goed weer te geven.
De dikke onderbroken streep is om in te knippen en de stippellijn is om te vouwen.
De rugzak wordt een soort doosje met klep en natuurlijk kijkt de rugzak droevig, het is zwaar beladen, overvol.
De wegwijzer / zitpaal is ook een soort doosje.
Op blad 1, de voor- en achterkant van de jongen
Op blad 1 ook de rugzak
Op blad 2 de wegwijzerpaal en een strookje om tussen de voor- en achterkant van de jongen te plakken op bibshoogte.
-Kleur de onderdelen op blad 1 en 2 in voorzover dat wenselijk is.
-Knip de onderdelen uit
-lijm de voor- en achterkant van het kind met de binnenzijde van het hoofd tegen elkaar aan
-vouw de strook van blad twee dat tussen de delen van het kind komt en lijm het met de plakstroken ertussen, zo laag mogelijk zodat daarmee het jongetje op de paal geplakt kan worden
-knip bepaalde lijntjes in op de rugzak en vouw vervolgens de rugzak in elkaar en lijm het geheel
-knip ook de kniplijnen van de wegwijzerpaal in zoals aangegeven op blad 2 en vouw nu de vouwlijnen  (ik heb zelf alles met twee handen na het vouwen in elkaar gedrukt en vervolgens alleen aan de onderzijde de plakstroken gelijmd, maar alle stroken zoals aangegeven lijmen en dus ook de blanco vlakken tussen elk tekstvlak op de paal meelijmen blijft misschien beter zitten. Alhoewel die van mij nog prima zit)
-lijm de rugzak op de rug van het kind 
-lijm het kind op de wegwijzerpaal en druk het even goed aan. Met dubbele plak erop lijmen wil natuurlijk ook.

Ik hoop dat het niet teveel knip en plakwerk is. Het viel mij achteraf mee.... Ik heb het van 80 grams papier gemaakt. Voor vragen ben ik altijd te mailen.

DOWNLOAD WERKBLAD