advertentie google

Ik kwam op dit knutselwerkje eigenlijk bij toeval. Ik was met een andere knutsel bezig over de weg zoeken naar Jezus, de smalle of brede weg kiezen en bedacht me dat we allemaal lopen met een rugzak, de rugzak van het leven. Kinderen hebben misschien nog maar een klein rugzakje, maar soms kan die ook heel groot zijn en heel zwaar en gevuld met veel dingen wat eigenlijk niemand mag weten, of wat ze liever niet vertellen maar wat wel heel zwaar is om te dragen en dit werkje is daar een beetje op gericht. We mogen met dat rugzakje komen bij Jezus. Ik denk dat hier wel genoeg bij te vinden is en te bedenken.


Toen ik bezig was met het andere werkje bedacht ik me dat dit een eenvoudiger geheel moest worden en ik maakte het kind op een wegwijzerpaal met uitzicht op de bergen. Ik dacht daarbij aan de bijbeltekst: Ik hef mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? Ja mijn hulp komt van de Here, de hulp van het kind komt ook van de Here en jouw hulp ook. Wij mogen met onze zware bepakking, onze rugzak, ons kruis gaan naar Jezus. We mogen onze ogen opheffen naar de bergen, de kracht aanschouwen, de schoonheid ervan zien en weten dat God naar ons omziet. Hij zal ons helpen dragen, we hoeven het niet alleen te doen. Als een kind, vader, moeder of wie dan ook alleen blijft zeulen met die koffer, of met die rugzak, met die zorgen dan zal hij of zij zich ook enorm alleen voelen, het gevoel dat je alles alleen moet doen en nergens terecht kunt voelt niet goed, maar als je het deelt met anderen, of deelt met God dan draag je het niet meer alleen, maar samen. Soms kun je of durf je anderen niet te vertellen wat er in die rugzak meegedragen wordt en soms moet dat wel, vertel het eerst maar aan Jezus en aan God de Vader, misschien vind je dan de kracht om het ook met anderen te delen. Ook als het slechte dingen zijn die je gedaan hebt, weet dan dat je ook dan met je rugzakje mag komen en het mag brengen bij God, Hij zal het weg nemen, vergeven en nabij zijn. Hij laat ons niet alleen. 

Werkbeschrijving:

Ik heb geprobeerd de vouwlijnen en kniplijnen goed weer te geven.
De dikke onderbroken streep is om in te knippen en de stippellijn is om te vouwen.
De rugzak wordt een soort doosje met klep en natuurlijk kijkt de rugzak droevig, het is zwaar beladen, overvol.
-Kleur blad 1 in met daarop het kind en de bergen
-kleur het rugzakje op blad 2 in
-knop de rugzak uit 
-knip vervolgens de kniplijnen in
-vouw nu het doosje/de rugzak op de vouwlijnen.
-doe lijm op de plakstroken en lijm het geheel in elkaar.
 (de kleine plakstrookjes (driehoekjes) moeten achter het voor- en achtervlak gedrukt worden, het moet wel even vastgehouden worden voordat het blijft zitten, ik heb sterke lijm gebruikt, test het desnoods even)
-lijm vervolgens de rugzak op de rug van het kind
-ik heb de klep ook vastgelijmd, dit hoeft niet, de keuze liet ik aan de kinderen.

DOWNLOAD WERKBLAD