advertentie google

Dit werkje heb ik gemaakt nadat ik eigenlijk iets wilde doen met het oog op Pasen en vervolgens wat door ging denken en zo op dit onderwerp kwam en het onderwerp is eigenlijk Neem je kruis op en volg. Wij zijn allemaal schaapjes van de kudde van de Goede Herder, kinderen van de Vader en Hij wil graag dat we Hem volgen. Ik was daarom zo aan het bedenken wat ik ermee kon doen en zodoende het schaapje die het kruis draagt. Kinderen weten vaak wel dat het leven niet altijd gemakkelijk is, het is wel eens moeilijk, dat kan van alles zijn en dan huppel je niet vrolijk rond maar heb je zorgen, ben je verdrietig, misschien zelfs een beetje bang of eenzaam. Het is alof je iets moet dragen. De Here Jezus droeg het kruis naar Golgotha, Hij stierf aan het kruis en zorgde ervoor dat wij allemaal, ieder verdrietig, eenzaam, bang kind naar God kan gaan. Alles wat wij moeten dragen mogen wij brengen bij het kruis van Golgotha, we mogen het brengen bij Jezus. Neem je kruis op en volg Mij zegt de Here Jezus in Zijn woord en dat willen we als schaapjes van Zijn kudde toch doen? Ik heb meerdere versies gemaakt, hieronder twee ervan.


Beide versies hebben hetzelfde idee, alleen de bovenste versie bevat wat meer knipwerk en is een zittend schaapje, de tweede versie kun je zelf kiezen of je er een gekleurde ovaal achter doet of gewoon het schaapje met kruis van een ophanglusje voorziet. Ik heb beide versies gemaakt om te testen met 80 grams printerpapier. Het ovaal is van 160 grams gekleurd papier. Wij hebben de schaapjes beplakt met wol, dit hoeft niet, sommige kinderen wilden dat niet en sommigen wel. Het kan ook met watten en ook gewoon ingekleurd, op de voorbeelden zijn ze beplakt. 

DOWNLOAD WERKBLAD UITGEBREIDE VERSIE

DOWNLOAD WERKBLAD EENVOUDIGE VERSIE

Werkbeschrijving:

Knutsel1 het zittende schaapje
- Kleur de onderdelen in
- Knip de onderdelen uit
- Plak eventueel wol of watten op de voor- en achterkant van het schaap.
- Doe achter de kop van het schaap lijm en plak de achterzijde met de kop er tegenaan
- Op blad 2 staat een vlak met plakstroken, dit komt tussen de schaapdelen geplakt op staarthoogte.
(plakstroken naar achteren vouwen, lijm op de plakstroken en het tussen de schaapdelen lijmen zodat het schaapje kan zitten)
- Vouw de poten van het schaap naar voren, het zit immers
- Plak nu met dubbele plak het losse kopdeel (hoofd) er voorlangs. Door de wol komt het hoofd anders te ver op de achtergrond.
- Lijm de kruisdelen op elkaar en zoek er een mooi plekje voor, wij vonden voor de buik langs het leukst.

Werkbeschrijving knutsel 2

- Kleur de onderdelen in op blad 1
- Knip de onderdelen uit
- Beplak het schaapje met wol of watten of kleur het in
- Plak nu het losse hoofd er met dubbele plak op (je kunt ook gewoon met een paar maal dubbel gevouwen papierstrook diepte maken)
- Plak het kruis half achter het hoofd, het wordt als het ware gedragen met de pootjes.
- Print eventueel het ovaal op gekleurd papier of karton en plak het schaapje erop.

80 grams papier wil bij beide knutsels maar bij het zittende schaapje zakt het buikje dan wat in, ik heb er bij het drogen een closetrolletje tussen geschoven, met watten was het bijvoorbeeld het schapenbuikje een tikje zwaar. Maar 80 grams wil wel, test anders even.