advertentie google

Dit werkje heb ik gemaakt nadat ik eigenlijk iets over vergeving wilde maken, ik had dit zelf nodig en toen las ik hoe mensen aan het bidden waren voor anderen. Dit waren niet zomaar anderen, maar het ging over mensen die iets vreselijks hadden gedaan en dat was iets wat niet meer terug te draaien was. En mensen die er dichtbij betrokken waren waren verdrietig, natuurlijk eerst ook geschrokken en misschien zelfs boos, maar toch besloten zij om te bidden voor de slechte mensen. En ze gingen bidden dat deze mensen een veranderd hart zouden krijgen, niet langer een hart van steen maar een liefdevol en zacht hart. Dit raakte mij, want hoevaak zijn wijzelf niet boos en willen we wraak nemen, maar als je God in je leven hebt dan moeten we ook daarin veranderen. Bidden voor onze vijanden. God kan immers harten veranderen.


Ik heb weer twee versies gemaakt. De ene versie is echt gericht op het veranderen van het stenen hart in een hart dat in staat is om lief te hebben, om te vergeven, om een ander de ruimte te geven, vul maar in, er zijn meerdere dingen op te bedenken. En ik heb bij die knutsel een hart van steen, het is hard, het is zwaar beladen, er is geen mogelijkheid om binnen te komen en dit hart kan dan omgedraaid worden, het wordt als het ware veranderd van een stenen hart in een warm en zacht hart. Bij deze knutsel heb ik een jongen en meisjesversie gemaakt.

De tweede versie bevat een jongen en meisje naast elkaar op de basisplaat, het meisje legt haar hand op de schouder van de jongen alsof ze hem bemoedigt, aanraakt, vergeeft. Zij heeft lief terwijl hij een stenen of geketend hart heeft. En ik heb dit eenvoudig gelaten, zelf heb ik de harten gewoon met dubbele plak erop geplakt, maar ook dit werkje geeft aan dat harten kunnen veranderen en dat als wij open staan voor die ander en liefdevol zijn en bidden voor onze naasten dat God kan werken. In alle omstandigheden liefhebben, vergeven, omgaan met anderen valt niet mee, als ik begin bij mijzelf ben ik me daar heel erg van bewust, maar het is wel wat Gods woord ons leert. Ik hoop dat het bruikbaar zal zijn. 

DOWNLOAD WERKBLAD UITGEBREIDE VERSIE

DOWNLOAD WERKBLAD EENVOUDIGE VERSIE

Werkbeschrijving:

Knutsel 1, jongen of meisje met een draaiend hart.
-Kleur de basisplaat in (jongen of meisje)
-Kleur de harten in voorzover nodig.
-Knip het hart uit de jongen of meisje
-Lijm de twee harten tegen elkaar aan met een satéprikker ertussenin
 (leg een hart op de kop, doe lijm erop, leg de saté prikker in het midden, lijm nu het andere  hart eroverheen)
-Om het hart te laten draaien heb ik twee stukjes van een rietje gebruikt. Ik heb stukjes van een rietje geknipt (ongeveer 2 cm lang per stukje) en boven het hart een stukje rietje op de satéprikker geschoven en onder het hart ook. 
-Leg de jongen of meisjesbasisplaat op de kop. 
-Leg het hart in het midden van de opening
-plak nu met plakband de stukken van het rietje vast. Ik heb zelf eerst wat lijm erop gedaan en het gelijmd, maar plakband is wel zo handig. (De rietjes tegen het hart aangeschoven houden dan blijft het hart mooier in het midden hangen en draait beter.)

De tweede versie is eenvoudig. Er is een basisblad waarop een jongen en meisje staan met een blanco hart en ik heb het stenen hart en gewoon hart meegeleverd en ook een blad met daarop een geketend hart en gewoon hart. 
-kleur de basisplaat in
-kleur ook de gewenste harten in
-plak de harten op de juiste plaats dit kan gewoon met lijm maar ook met dubbele plak ertussen.