Deze knutsel maakte ik bij het onderwerp houvast. En ik ging daar eens over nadenken en dacht wat is nu eigenlijk onze houvast. Wij grijpen ons vast aan Jezus, Hij is onze houvast, ons anker. Zo begon ik iets uit te denken en vond daar ook een tekst bij die ik wat eenvoudiger omgezet heb. Ik hoop dat dit bruikbaar zal zijn voor mensen.A
ls tekst heb ik gebruikt: Houd je vast aan de hoop die God geeft, die hoop is als een betrouwbaar anker, een anker dat vastligt in de hemel. De tekst is te vinden in Hebreeën 6. Deze tekst heb ik ook op het kaartje gezet welke aan het anker bevestigd wordt. Het mooie van een anker is dat het bij schepen zorgt voor een stukje stabiliteit, het zorgt ervoor dat het schip niet meer wegdrijft en dat het vast komt te liggen, dan kan het nog steeds wel flink tekeergaan buiten en kan het stormen en regenen en waaien maar het schip heeft toch een anker een houvast Als het anker stevig genoeg is en het houdt dan wint het schip het van de storm. Ik dacht over die woorden na en zo is het ook met het geloof, wij hebben zoals die bijbeltekst ook zegt een anker, een betrouwbaar anker, wij hoeven niet bang te zijn dat dat anker het niet zal houden, die houdt het zeker weten, dus kunnen en mogen wij het ook winnen van de storm. Ons anker ligt vast in de hemel, wij hebben eigenlijk met behulp van God een anker die uitgeworpen is in de hemel en die ons helpt te overwinnen, het is onze zekerheid, we mogen Jezus ook zien als een Anker in ons leven, onze overwinnaar. Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen en er iets bij weten te bedenken, het lukt mij niet om bij elk werkje zo snel een verhaal te schrijven, maar ik probeer vooral een aanzet te geven.

Werkbeschrijving:

Deze knutsel heb ik zelf wel van 160 grams papier gemaakt, ik wilde toch iets meer stevigheid voor het anker.
- kleur het anker op blad 1 in kleur ook eventueel het kaartje in
- kleur de jongen op blad 2 in  (er staan 2 op, voor 2 kinderen dus.)
- knip het anker, het kaartje en de jongen uit
- op de armen van de jongen staan vouwlijnen, ik heb voor de zekerheid voor de stevigheid even de armpjes zo gemaakt dat ze dubbele dikte krijgen.
- armpjes dubbel vouwen, vastlijmen. Eén armpje heeft ook een extra handje, zo wordt dat handje extra stevig. Plak het dubbele handje over het dunnere handje heen. Nu krijg je rondlopende armen.
- Hang het jongetje over het anker heen, zie mijn voorbeeld op de foto. Hij zit op het anker en houdt zich er stevig aan vast, kinderen kunnen natuurlijk ook kiezen voor andere opties eventueel, bijvoorbeeld jongetje aan het touw hangen
- knip de cirkel uit het anker en maak er een mooi touw aan. Ik heb drie katoenen draden eraan gebonden en daaraan het kaartje bevestigd.

DOWNLOAD WERKBLAD