advertentie google

Toen ik met andere knutsels bezig was over liefde, kwam ik ineens op het idee van liefde om te delen. Ik kwam zo op twee verschillende knutsels welke ik in jongens en meisjesversie heb gemaakt, ik heb niet alles op de foto gezet want dat zou in dit bestand wat te veel worden. Maar in de pdf is het te vinden. Wat ik vooral bedacht is bijvoorbeeld hoe je liefde niet alleen voor jezelf krijgt van God maar ook om het aan anderen te tonen, om het weg te geven, om het uit te delen. Ik bedacht een hartvorm opgedeeld in puzzelstukjes, zo kun je iedereen een stukje van die puzzel geven bij wijze van spreken, wij laten het hart heel, maar het gaat om het idee, het is deelbaar. De andere knutsel is hetzelfde poppetje met de armen wijd waarbij het in elke hand een half hart heeft, ik deed dat omdat ik meemaakte hoe kinderen elkaar een ketting gaven met een half hart om aan te geven jij bent mijn beste vriendin BFF best friend forever. Ik dacht ja als wij liefde ontvangen, de belangrijkste liefde van ons leven, de liefde van God dan willen we dat delen en weggeven aan hen die wij liefhebben, maar ook aan anderen, maar ik vond het wel toepasselijk om dat BFF er een beetje in te betrekken, maar dat hoef natuurlijk niet. 

br />

Het voornaamste wat ik mee wil geven met deze twee knutsels is het uitdelen van de liefde van God. Laat het maar zien aan anderen door hoe je doet, hoe je houding is, hoe je klaarstaat voor de ander, deel uit, toon het, geef het, maak duidelijk wat liefde is en hoe belangrijk het is. Ik hoop toch dat ook deze knutsels gebruikt kunnen worden bij bepaalde onderwerpen.
Het ene poppetje heeft het hart omhoog, en laat het duidelijk in beeld zien, klaar om te verdelen
Het andere poppetje heeft het hart in helften klaar om weg te geven en op tekstborden voor en achter het lichaam zie je wat hij of zij mee wil geven. Ik heb ook een kleinere versie in de pdf gezet waarbij een jongetje tegen het meisje wordt geplakt. Voor knutsel 2 is wat dikker papier wel beter, maar gewoon printerpapier wil wel.

Werkbeschrijving:

Knutsel 1, poppetje met armen omhoog en hart opgedeeld in puzzelstukjes.
-Kleur de basisplaat in. 
-kleur op het volgende blad het hoofd en hart in
-knip het hart en hoofd uit
-doe lijm op de plakstrook op de basisplaat, of doe er stukjes dubbele plak op
-lijm het hoofd erop en schuif het hart erachter, die kan er los in

knutsel 2
-kleur de basisplaat in van het poppetje met wijd gespreide armen
-kleur eventueel de soort reclameborden in
-knip het poppetje uit
-knip ook de reclameborden/tekstborden uit
-maak de gaatjes open
-doe er draadjes door, de borden komen dus met de blanco kanten tegen elkaar aan te hangen en door middel van de draden worden ze samen aan elkaar gebonden, nu kun je ze over het poppetje heen hangen, zie voorbeeld.
-

DOWNLOAD WERKBLAD

DOWNLOAD WERKBLAD