advertentie google

Ik moest een knutselwerkje hebben bij angst, waar ben ik bang voor en waar zijn kinderen bang voor, ik moest daarbij denken aan een pretpark waar we in een bootje konden varen en er ineens en nep nijlpaard uit het water oprees en de bek opende en de kinderen schrokken ervan. Ik heb dit gebruikt in de knutsel, toch waren er mensen die het wat te eng vonden voor kleine kinderen en dat kan zeker vandaar dat ik er een andere versie bij heb geleverd, hierin geen nijlpaard maar een boze wolk die blaast om de persoon het lastig te maken en een golf die spugend aanwezig is om de persoon te overspoelen.

Wat ik natuurlijk wil aangeven dat is dat het niet altijd gemakkelijk is in het leven, we maken allemaal wel eens iets mee en dat geldt ook voor kinderen. Of dat nu thuis is of op school of bij het buitenspelen of omgaan met anderen soms dan stormt het enorm, dan blazen de zorgen net als die wolk ons in de rug en worden we voortgeduwd en we weten niet altijd waar we terecht komen. Dan is de boze er en die doet zijn mond open om ons een lesje te leren en het maakt ons wel eens wat bang, dan laten we ons intimideren of overbluffen, hoe je het maar wilt noemen. Want ik met dit werkje meegeef is dat er een uitweg is, een richting om te gaan, ren voor je leven, ren voor HET LEVEN naar het kruis, naar Jezus die aan het kruis ging. Ik vond zelf een beetje van mijn humor erin wel weer leuk, die exit knop. Vaak deed ik jaren terug met de jongens computer spelletjes, platformspellen waarbij je dan de uitgang moest zoeken en je rende dan voor je leven naar een deur of naar een knop of een plek om te ontsnappen aan het level en als dat lukte was je zo blij. Jezus is voor ons de uitweg uit de moeilijkheden. We moeten wel eens rennen voor ons leven, het is soms best zwaar en dan hebben we de neiging om verschrikt te blijven staan in onze omstandigheden terwijl het gebed die exit kan zijn, terwijl Jezus bloed voor ons de exit was en overwinning garandeerde. Dat betekent niet dat we maar op een knopje hoeven te springen of te drukken en alles is ineens geweldig, maar het vertrouwen houden in de moeilijkste omstandigheden is zo belangrijk, weten Wie voor ons de exit is, Wie voor ons uitkomst biedt, Wie verlossing biedt, Wie Zijn armen gespreid houdt voor ons en dat is Jezus, met Zijn eigen leven boos Hij ons verlossing, we mogen naar Hem toe rennen als het ware, Hij is er... zeker weten. Ik wil graag dat kinderen ook dat vertrouwen krijgen, hoe meer wij het loslaten en afzwakken en niet meer in de moeilijkste momenten naar God gaan, hoe meer de kinderen dat ook zullen loslaten, terwijl de tijden steeds moeilijker worden en zij dat vertrouwen zo nodig hebben.

Werkbeschrijving:

De knutsel is vrij eenvoudig. Op blad 1 en 3 bevinden zich de basisplaten, ieder kan zijn eigen versie kiezen, ik heb met het nijlpaard gedaan en dat vonden de kinderen erg leuk, maar ik kan me zo voorstellen dat mensen liever de andere versie kiezen.

Kleur de basisplaat in (de golf en wolk of nijlpaard komen er voorlangs geplakt die hoeven op de basisplaat dus niet echt ingekleurd)
kleur nijlpaard of golf en wolk in   (er staan 2 per blad dus voor 2 kinderen)
knip de onderdelen van blad 2 of 4 uit
plak het losse onderdeel er met dubbele plak of 3d foam voorlangs.

DOWNLOAD WERKBLAD