Ik had al meerdere knutsels gemaakt met kindje Jezus, maar nu ik bezig was geweest met een wolk en schat in de hemel dacht ik, eigenlijk is het kind in de kribbe die schat en eigenlijk is het wel erg leuk om een kribbe in een wolk te maken en daar het kind in te doen. Ik besloot om twee versies te doen. De ene is iets gemakkelijker u knipwerk maar beide zijn niet moeilijk. Ik heb de ene versie gewoon de kribbe met het kind er al in voor de basis geplakt en de wolk gevuld met kunstsneeuw, (dit was een heerlijk geknoei met dat stuifsneeuw haha) en de andere versie is de kribbe tegelijkertijd een soort envelop. Je steekt het kindje met daaronder een tekstkaartje in de kribbe en op het kaartje staat geschreven: Mijn naam is Jezus, Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Deze versie heeft een achtergrond met sterren. De andere achtergrond kan natuurlijk ook bij deze versie gebruikt worden en andersom evengoed ook.


Werkbeschrijving Jezus in de kribbe:
In de pdf staan 5 werkbladen. 
Blad 5 is een kleurplaatversie.
Blad 1 en blad 3 bevatten de basisplaat
Blad 2 en 4 onderdelen die bij blad 1 of 3 gebruikt kunnen worden afhankelijk van eigen voorkeur.

Ik heb voor de versie met sterren gewoon 80 grams printerpapier gebruikt. Omdat ik de andere versie heb beplakt met kunstsneeuw heb ik daarvan de basisplaat op stevig papier geprint en de kribbe zelf op 80 grams papier. 

-Print blad 1 en 2 uit of blad 3 en 4 of combineer naar wens
-Kleur de onderdelen in
-Knip de losse dingen zoals de kribbe en ster en het kind uit
-Vouw de kribbe dubbel, het wordt nu een soort envelop. Je vouwt nu de lijmvlakken links en rechts van de kribbe vast aan de achterzijde van de dubbelgevouwen kribbe.
(let wel op dat goed op de vouwlijnen gevouwen wordt anders komt het net niet mooi in elkaar en dat deed ikzelf dus waarna ik moest bijknippen)
-Lijm nu de kribbe op de basisplaat
-Schuif baby Jezus in de kribbe
-Lijm eventueel nog de extra ster over de andere ster op de basis.

-De andere kribbe kan gewoon ingekleurd en uitgeknipt worden. 
-Doe vervolgens lijm op de basisplaat, op de plek waar de kribbe hoort en lijm de kribbe erop.
-Baby Jezus heb ik niet gelijmd, zo lijkt er toch diepte in te zitten.

DOWNLOAD WERKBLAD