Ik was bezig met wat verhalen rond kerst en kwam alweer te zitten met een knutsel die gebruikt kon worden bij de aankondiging van de geboorte van Jezus en weer engelen die het nieuws brachten. Je komt dit soort verhalen steeds tegen en als je al meerdere engelen hebt gemaakt is het erg lastig om er weer iets nieuws op te bedenken. In dit geval zag ik op het internet een wollen kerstboom voorbij komen. Iemand had met wol diverse bolletjes gemaakt en die aan elkaar gekoppeld door er een rietje tussen te doen en zo het vervolgens in model geknipt, ik keek ernaar en dacht, dat wil ook voor een engeltje en zo ben ik begonnen met deze knutsel, ik hoop dat het me lukt om duidelijk te maken hoe ik het gemaakt heb.


Werkbeschrijving wollen engel:
In de pdf staat 1 werkblad met daarop het hoofd van de engel, de armen en de voor- en achterzijde van de vleugels
Kleur de onderdelen in en knip ze uit.

Het engeltje maken is niet heel moeilijk, maar je moet een soort pompoentjes maken als basis. Vroeger deden we dit met ronde kartonnetjes met in het midden een gat, maar dat kost veel tijd en is onnodig.
-Ik heb een bol wol genomen en vervolgens ongeveer 30 keer om mijn hand gewikkeld. Daarna haalde ik de wol van mijn hand af, knipte aan één zijde de draden door en legde het even plat neer. Nu een touwtje in het midden knopen en de eerste was klaar.
Zie foto 1 daar heb ik een saté prikker door het bosje wol gestoken, als je het stokje vervolgens optilt vallen de draden mooi over elkaar heen naar beneden en wordt het een soort jurkje.
We maken 4 van deze bosjes wol.
-Doe dus eerst drie bosjes wol op een prikker of rietje of draad. Een draad is het mooist om het engeltje vervolgens ook aan op te kunnen hangen, maar je moet dan wel zorgen dat onderin de draad een knoop zit of kraal o.i.d. zodat die niet alles eraf valt.
-Vouw de armen aan de uiteinden dubbel, lijm de handjes en een deel van de mouwen op elkaar, laat het middenvlak zo vlak mogelijk en prik het gaatje open en doe daar de draad of prikker of rietje doorheen.
-Doe het 4e bosje wol boven de armen
-Doe het hoofd dubbel en lijm de vlakjes over elkaar heen. Knop bovenop het hoofd het kleine vlakje eruit en doe nu ook het hoofd op de draad of prikker.
-Lijm de vleugels tegen elkaar aan, zorg dat de mooiste kanten zichtbaar blijven. Dus met de blanco kanten op elkaar bevestigen
 (lijm de vleugels op de rug van de engel)

Ik hoop dat de bedoeling duidelijk is.

Voor vragen mogen jullie natuurlijk altijd mailen en dat geldt natuurlijk voor elk werkje etc.
DOWNLOAD WERKBLAD