Youtubefilmpje:https://youtu.be/QM2Qwh76t98

Ik zag in het verleden verschillende malen van die leuke doosjes waarin je bonbons kunt stoppen voor o.a. moederdag en steeds wilde ik er iets mee doen en kwam er niks van omdat ik dan alweer druk was met andere dingen. Maar nu besloot ik toch iets te doen met het mooiste, belangrijkste, grootste geschenk die ons aangeboden is, geschonken is door God de Vader en dat is de Here Jezus. Ik vond het leuk om het zo te verwerken dat je het cadeautje krijgt, het geschenk en als je het opent zie je de kribbe met daarin het kindje dat aan ons geschonken is tot redding. Ik heb dit keer geen tekst op de buitenkant of binnenkant van het doosje geprint, dit heb ik uit voorzorg gedaan omdat dat meer mogelijkheden geeft om zelf dingen toe te voegen. Wil je toch tekst print dan mooie labels o.i.d. met de tekst erin dat kunnen kinderen er dan op plakken, of maak er een mooi lint aan bijvoorbeeld.


Ik heb even twee voorbeelden gemaakt. In de pdf zie je de knutsel met helemaal een blauwe sterrenlucht, ik maakte die aan de binnenzijde, dan open je het geschenk en ziet Jezus onder de blauwe sterrenhemel, ik heb dit niet zo heel netjes gedaan bij het voorbeeld, het was mijn proefversie waarbij ik even wilde zien hoe het lijkt, maar doordat ik eerst het binnendeel lijmde in de goudkleurige buitenkant zie je de lijmstrepen in het blauw bij het inkleuren. Maar dit is om jullie een idee te geven van mogelijkheden. Eigenlijk maak je dus een doosje zoals je zelf leuk vindt, dit kan dus alleen met blad 1 en blad 2, maar ik heb de optie opengelaten om blad 3 even te gebruiken om op gekleurd karton te printen of als malletje te gebruiken, baby Jezus heb ik even op blad 4 daarom apart aangeleverd voor 6 kinderen. 
Je kunt in dit geval ook de buitenkant van het doosje met mooi speciaal papier doen en dan de binnenkant het sterren geheel op gewoon papier. Die lijm je er dan binnenin. Maar gewoon printen op gekleurd papier en dan vervolgens kinderen zelf laten bepalen hoe ze het willen kan evengoed ook.
Er zijn genoeg mogelijkheden, ik had mooi glinsterpapier van de Action wat door de printer kon, ik printte het op de binnenzijde (de witte kant) van het papier.
Ik heb snel snel deze in elkaar gezet omdat ik teveel knutsels tegelijk had gemaakt. Maar ik hoop dat jullie zelf hier iets in zien en mogelijkheden zien om het nog mooier te maken en er zelf dingen bij bedenken. 

Werkbeschrijving:

Youtubefilmpje:https://youtu.be/QM2Qwh76t98

Dit werkje kan met 80 grams papier wel gemaakt, desnoods even testen, ik heb die op de foto met 120 grams papier gedaan omdat ik een kleurtje wilde, de kribbe en baby heb ik met 80 grams papier gemaakt.
-Print blad 1 en 2, of blad 2, 3 en 4
-Kleur alle onderdelen in, bij de baby is alleen het hoofdje en hals voldoende.
-Knip de onderdelen uit
-Vouw de zijkanten van het doosje op de lijnen (ik heb bij het doosje de vouwlijnen niet aangegeven maar dat moet gewoon bij het vierkant in het midden van het doosje zie filmpje)
-Knip de strookjes in de langste flappen van het doosje er voorzichtig uit, knip ook de halve rondjes in de andere twee zijflappen eruit
-Plak het doosje op de ster nadat die naar wens is
-De kribbe heeft kniplijnen (dit zijn onderbroken strepen, die knip je in) Bij elk groot vlak zie je twee van die strepen links en rechts.
 De fijne vouwlijnen zijn fijner en duidelijk te zien. Vouw nu de vlakken van de kribbe omhoog
-Vouw de driehoekjes die aan de kortste/smalste kanten van de kribbe zitten naar binnen en lijm ze achter de langste/breedste vlakken van de kribbe (nieten met een nietmachine kan vast ook)
-Je ziet nu vouwlijnen in het bovendeel van de vlakken van de kribbe, in de het stukje wat hooi moet voorstellen. Vouw nu de bovendelen van de vlakken naar binnen toe, zo krijg je ook aan de binnenkant van de kribbe wat houtstructuur en kleur.
-Doe wat hooi of bruine wol of stro in de kribbe en lijm de kribbe in het midden van het doosje, aan de binnenzijde.
-Vouw kindje Jezus in elkaar, ik heb het ene deel iets breder gemaakt en plakstrookjes gegeven zodat het iets bol komt te staan.
Vouw het linkerdeel achter het rechterdeel met hoofdje
Vouw de lijmstrookjes die aan het rechterdeel zitten naar onderen, plak nu het geheel iets rondlopend op het onderliggende deel
vouw de doekdelen nu om de baby heen zodat baby Jezus in doeken gewikkeld is. Je kunt zelf nog met bijvoorbeeld vilt doek toevoegen net wat je leuk vindt.
-Lijm baby Jezus in de kribbe of leg Hem erin
 
DOWNLOAD WERKBLAD