Youtubefilmpje:https://youtu.be/Oy6n-IAUIYM

Ik was bezig met kerstknutsels en zag ergens een plaatje voorbij komen van een ster die langs de hemel vloog en op de staart van de ster zaten drie eenvoudige poppetjes met kroontjes, het was een eenvoudig plaatje en ik dacht de wijzen op een ster rijzend langs de hemel hmmmm, maar het plaatje bleef me bij waarna ik op een gegeven moment toch erover na ging denken hoe ik dat zou kunnen verwerken in een idee voor een knutsel. 

Het verhaal van de wijze mannen is algemeen bekend en staat gelukkig ook in vele kinderbijbels ik ga dat daarom ook niet hier nog uitgebreid aanhalen. Wat ik belangrijk vond om mee te geven bij deze knutsel is dat die ster door die wijze mannen ontdekt werd omdat ze zich bleven richten op de hemel, ze zochten aan de hemel naar bijzondere dingen en ze zagen iets wat hen verwonderde, het was speciaal, het was uniek en het straalde hen toe. Ze wisten dat dit licht een licht was waaraan ze zich vast moesten houden, het zou hen een boodschap brengen, het was voor hen duidelijk dat het licht hen vertelde van een Redder, een Koning. Zij hielden zich vast aan dat licht. En ik hoop dat jullie begrijpen hoe ik het bedoel, maar zij waren wijs, zij zagen het bijzondere licht en lieten zich niet meer weerhouden door niets en niemand om de Koning die bij dat licht hoorde, die door dat licht aangekondigd werd als het ware te vinden. En voor ons is het ook belangrijk om ons aan het Licht van God, aan Jezus vast te klampen. Ons vasthouden aan dat Licht wat daar aan de hemel van ons leven reikt, het kostbaar Licht. En als wij ons vasthouden in de duisternis, het donker van de nacht dan zal het ons brengen bij de Koning der Koningen, dan zullen wij Hem met zekerheid vinden. Laten wij dus ook wijs zijn.

Werkbeschrijving wijze mannen:
Youtubefilmpje:https://youtu.be/Oy6n-IAUIYM

Ik heb zelf voor mijn eigen gemak het geprint op geel papier 120 grams, maar dit werkje kan prima op 80 grams printerpapier.
-kleur alle onderdelen op blad 1 en 2 in
-knip alle onderdelen uit (de wijze mannen kun je eerst om de rechthoek heen uitknippen en vervolgens dubbelvouwen en dan als ze goed boven elkaar zitten uitknippen dat scheelt knipwerk
-Vouw de sterren op de vouwlijnen dubbel en leg een lint klaar
-Lijm steeds een halve ster op de andere helft van de volgende ster en doe het lint ertussen (de rechterhelft van de ene ster plak je op de linkerhelft van een andere) zie filmpje
-Lijm nu de wijze mannen alleen met hun lijfje en hoofd op elkaar, de armen en beentjes/voetjes/knietjes nog even loslaten.
-Kijk waar je de wijzen wilt plakken en bevestig ze op de ster. Je plakt dus 1 armpje aan de ene kant en de andere aan de andere kant van een punt, ze klampen zich vast aan het licht.

(er is ook de optie om de wijzen onder de ster aan het touwtje te hangen of nog cadeautjes aan het touwtje te hangen)

Voor vragen mogen jullie natuurlijk altijd mailen en dat geldt natuurlijk voor elk werkje etc.
DOWNLOAD WERKBLAD