Ik wilde een knutsel maken met 4 kaarsen, dit ook i.v.m. advent. Ik had nog niet eerder iets daarmee gedaan, dus nu toch nog.
Ik heb een voorgrond met daarop de 4 kaarsen verwerkt in een passepartout en een achtergrond om met fleurige kleuren in te kleuren die erachter geplakt kan worden.Het geheel rond de kaarsen moet dan dus uitgeknipt worden en de achtergrond erachter langs. Ik heb zelf met de kinderen de achtergrond met olie (zonnebloemolie heb ik gebruikt) doorzichtig gemaakt, maar dit hoeft niet. In het pdf bestand lever ik de kleurplaatversie ook mee.

Advent heb ik nu meegenomen als onderwerp omdat het heel mooi is hoe we ons voorbereiden op Kerst. Het uitzien, het verwachten, het vertrouwen. Het is mooi om wat aandacht te besteden aan de bedoeling van advent. Advent gaat over het verwachten. We verwachten niet grote cadeau’s, geen enorme maaltijden, geen zakken met goud, maar we verwachten eigenlijk iets heel bijzonders, iets of iemand die veel meer waard is dan alles op deze wereld. Iemand die gekomen is naar de aarde om ons te helpen, om ons te redden, om ons te bevrijden van een boos iemand. En die persoon dat is de Here Jezus. Hij was het die voor ons kwam en advent dat betekent dat we omhoog kijken, dat we uitkijken naar de komst van die Redder. En natuurlijk is die Redder al geweest, is het al heel lang geleden dat Hij kwam als een baby in een kribbe, maar nu… nu het binnenkort weer kerst zal zijn nu bereiden we ons alvast voor, we kijken uit, we kijken omhoog, we verwachten weer net als toen, net als Maria en Jozef dat het kind geboren zal worden. We maken plaats voor de Redder in ons hart, we staan open voor het wonder van Bethlehem, we zijn er klaar voor om Hem te ontmoeten niet alleen als baby, niet alleen vanwege het kerstfeest, maar omdat Hij belangrijk is. Als we Hem niet zouden hebben, wat hadden we dan? Hadden we dan nog hoop? Was er dan nog een lichtpuntje in ons bestaan, hadden we dan nog een vooruitzicht? Was er dan nog zicht op redding? We moeten nooit vergeten dat de Redder kwam en we moeten uit blijven kijken naar Zijn komst, niet alleen als dat baby’tje in die stal, niet alleen als die Redder in ons hart, maar ook als Koning die op een dag zal komen op de wolken om ons te halen. We verliezen de moed niet, we houden hoop, we blijven vertrouwen, we zien op Hem die komen zal en laten de deur van ons hart openstaan en blijven luisteren naar Zijn stem en lezen Zijn woorden en vergeten nooit wat Hij ons beloofd heeft. Hij komt.

Werkbeschrijving adventskaarsen:

Als materiaal heb ik voor de voorgrond 120 grams papier gebruikt maar het wil vast ook met gewoon papier (maar vanwege het gebruik van de olie heb ik dat niet aangedurfd, wij hadden geen tijd om goed te laten drogen. Gewoon even testen met gewoon papier, ikzelf vind iets dikker papier voor de voorgrond prettiger werken, de achtergrond heb ik wel op 80 grams papier gedaan. -Kleur de voorgrond in
-Kleur de achtergrond in
-Olie eventueel de achtergrond
-laat het goed drogen
-Knip het wit rond de kaarsen weg
-Lijm de achtergrond achter de kaarsen, *de omlijsting van de achtergrond gebruik je als plakstrook, de kaarsen laat ik los ervoor die lijm ik niet..

Voor vragen mogen jullie natuurlijk altijd mailen en dat geldt natuurlijk voor elk werkje etc.
DOWNLOAD WERKBLAD