Ik vond het toch leuk om nu weer een kerstklok te maken, het kan door kinderen versierd worden met bijvoorbeeld glitters en ik heb achter een opening een kribbe erin getekend met het kindje Jezus. De klokken luiden bij wijze van spreken om Jezus geboorte te gedenken. En eigenlijk wilde ik de klepel met een splitpennetje laten bewegen maar daar dit met gewoon printerpapier niet zal lukken heb ik het eerst maar achterwege gelaten, mensen zouden dit met karton kunnen testen, maar ik heb het zelf omgezet naar een gewone knutsel. Ik heb een iets eenvoudiger vorm meegeleverd en de kleurplaatversie, bij de eerste versie wordt de klepel uitgeknipt met daaraan de kribbe en een deel van de strik en moet de cirkel in het midden van de klok worden uitgeknipt en bij de tweede versie wordt alleen het middendeel met kribbe en een strik uitgeknipt.

Werkbeschrijving Engeltje met achtergrond:

 

>Als materiaal heb ik 80 grams printer papier gebruikt, maar als er met glitters wordt gewerkt is iets steviger papier wel prettiger.

Ik heb de strikken en klepels voor het eerste werkje op aparte bladen gezet, dan kunnen jullie nog kiezen of je de strikken wel of niet apart er voorlangs wilt plakken. Het hoeft immers niet echt, ik doe het gewoon voor het effect.

klok 1e versie:

Kleur de klok in
kleur de klepel met het kindje Jezus in
kleur de strik in
knip de middencirkel uit de klok
knip de klok uit 
plak de klepel achter de klok, ik heb zelf even lijm achter de klok gedaan, ik had in principe de gebieden op de klepel aan kunnen geven, maar dat geeft veel extra werk om het exact te krijgen, maar wanneer de klok even omgedraaid wordt en op de middenlijn van boven naar beneden lijm wordt gesmeerd kan de klapel er zo achterlangs gelijmd. Of de klepel alleen bovenin lijmen. Ik heb het ook weggelaten om de vrijheid te geven om het eventueel nog bewegend te maken.
plak de strik nu met alleen in het midden vast zo kun je de zijkanten wat omhoog buigen, of met 3d foam of dubbele plak erop plakken.

klok 2e versie:

Op blad 4 van de pdf staat de kleurplaatversie, die gebruik ik ook voor de eenvoudige versie.

kleur de kleurplaat in
kleur de stervorm met kindje Jezus van blad 5 in
kleur de strik op blad 5 in
knip de stervorm en strik uit
plak het met dubbele plak of 3d foam op de basisplaat
ikzelf zou voor kindje Jezus 3d foam of dubbele plak gebruiken en voor de strik in het midden even lijm en vervolgens de strik vanaf de zijkanten iets omhoog vouwen.

Voor vragen mogen jullie natuurlijk altijd mailen en dat geldt natuurlijk voor elk werkje etc.
DOWNLOAD WERKBLAD