Het idee achter deze knutsel is toch de aankondiging van de geboorte van Jezus door de engelen. Gods liefde werd openbaar. En niet alleen de geboorte van Gods Zoon werd aangekondigd, maar ook Zijn naam werd bekend gemaakt. Wat ik leuk vond was de nadruk leggen op de namen van Jezus. Dus Wonderbare Raadsman enz. Ik heb dit in de knutsel verwerkt. Het hart staat voor de liefde voor de wereld, de kribbe laat ons het kind zien en de engelen kondigden Zijn komst aan.Werkbeschrijving:
Kleur het geheel mooi in. 
Knip nu het binnenste hartje uit de basisplaat met de engelen. 
Knip vervolgens de kribbe en hartvormen op het 2e blad uit. 
Het hartje met de tekst Zijn naam is…. moet gevouwen worden en vormt vervolgens een bakje, deze plak je onder op het grote hart van blad 1 (op de daarvoor bestemde plakstroken). 
De kribbe kan voor het open gat (hart) in het midden van de basis geplakt worden. Ik heb daarvoor geen exacte plakgebieden aangegeven zodat het kind zelf kan beslissen of die de kribbe achter de opening wil plakken of juist ervoorlangs. Ik heb gekozen voor het laatste en dus gewoon lijm op de achterkant van de kribbe gedaan (alleen langs de zijkanten) en vervolgens voor de open punt van de middelste hartvorm geplakt. De hatjes met daarop de namen van Jezus heb ik vervolgens in het bakje gezet. Zo zie je de kribbe op de achtergrond en dan ervoor het hartjesbakje met daarop de tekst Zijn naam is… en in het bakje de namen Jezus, Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. De hartjes kunnen dus verwisseld worden.

Het klinkt misschien moeilijker dan het is, kijk maar even naar bijgevoegde foto, dan zal zeker duidelijk zijn hoe het moet.
In het midden van het hart kan nog een leuk lint worden gebruikt om het op te hangen, ik had daar zelf geen tijd meer voor, maar het zal zeker erg leuk lijken.
Dit werkje kan natuurlijk ook op gewoon papier afgedrukt en gemaakt worden, maar ik heb zelf 160 grams wit printer papier gebruikt.

DOWNLOAD WERKBLAD